Serier | Nyheder

Det er u-hyg-ge-ligt: 'Riget' vender tilbage

AfTrine Jerichau Roslev
17. december 2020
'Riget Exodus'
Foto: Zentropa

Del artikel

Lars von Triers uhyggelige serieklassiker Riget får en ny sæson.


Riget

Sæsonen hedder RIGET EXODUS og bliver et endeligt opgør mellem det gode og det onde. Handlingen er stadig hemmelig, men Viaplay røber, at der stadig hviler en forbandelse over det gamle hospital, og at porten til Riget er begyndt at åbne sig.

Optagelserne til den nye sæson forventes at få premiere på Viaplay i løbet 2022 og får kort tid efter premiere på DR.

Lars von Trier om 'RIGET EXODUS'


”Grænser findes i mange former: Som streger med linealer på hvide papirer (dog ofte usynlige for en tilfældigt besøgende på de faktiske geografiske lokationer). Grænsernes streger kan udføres illustrative for ikke at sige ganske fiktive og ondskabsfulde. Med blød, rød farve, næsten usynlige og til fulde måske endda ”stiplet”, som en slags undskyldning eller slet og ret - af skam. Men stregerne hænger der altså i ufattelige mænger og udgør tilsammen de ”Revirer”, indbyggerne er stærke nok til at holde. Ud- og indrejse foregår ofte med vold, for den besøgende er naturligvis forventet at returnere efter sit ærinde.

LÆS OGSÅ: Viaplay afslører premieredato og trailer til 'The Head'

På jorden er ”Maskinen, der får alt til rulle (altså alt liv)” betinget af de konflikter, stregerne, helt som var det en tanke, provokerer til. Om Exodus i praksis betyder ud-rejse eller ind-rejse afhænger af vinklen, man betragter grænsen fra, men ordet beskriver simpelthen, at en større mængde individer samlet krydser en blyantsstreg. Hvorfor?….. Der er blevet uligevægt i godt og ondt! Grænsen er nået, i hvert fald på Riget….men nemt og ublodigt ka’ jeg ikke bevidne, det bliver, at få de verdens syv astrale låse dirket synkront op med lægeblod.”

RIGET EXODUS er et selvstændigt værk og kræver ikke, at man har set de to første sæsoner. Alligevel har Riget sæson 1 og 2 fået en gennemgribende restaurering, som også snart kan ses på Viaplay.

Hvem der medvirker i den kommende sæson er endnu ikke afsløret.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: 'The Defeated' kryber sig ind under huden på seeren

Del artikel

Læs mere omViaplay

Andre Serier | Nyheder