Serier | Nyheder

Dit overblik: Hvilken streamingtjeneste skal jeg vælge?

AfJonas
16. februar 2019
friends
(Foto: Friends/Warner Bros. Television)

Del artikel

De seneste år er udbuddet af streamingtjenester eksploderet. Det er - som udgangspunkt - en positiv ting for os serie-fans, men lynhurtigt kan det naturligvis også skabe lidt problemer. For hvilken streamingtjeneste skal man vælge? Og på hvilken baggrund skal man tage sit valg?
https://imgix.vielskerserier.dk/2018/10/billede-1-friends.jpg
(Foto: Friends/Warner Bros. Television)

I samarbejde med Lunar Way præsenterer Vi Elsker Serier derfor et overblik over de største streamingtjenester, så du bliver bedre klædt på til at beslutte, hvor du skal bruge din tid.

Netflix

Hvis der var en Super Bowl for streamingtjenester, ja så ville Netflix - uden tvivl - være en af to deltagere hvert eneste år. Kvaliteten er så høj og udbuddet så bredt, både inden for nyproduktioner (meget er originalt fra Netflix selv) og klassiske serier, at det egentlig er svært at komme på argumenter imod at vælge Netflix som i hvert fald én af sine streamingtjenester. Selv deres børneindhold er super godt (ja, min søn streamer også), og der er altså topkarakter til Netflix hele vejen rundt.

Du kan se mere om Netflix her.

HBO Nordic

Den anden deltager i giganternes kamp kunne meget vel være HBO Nordic. Serier som Twin Peaks, The Sopranos, Sex & the City, Boardwalk Empire, Mad Men og Deadwood vidner om et helt exceptionelt stærkt bagkatalog. Og når man dertil lægger så banybrydende nye serier som Westworld, The Handmaid's Tale og True Detective, så har man - som voksen - alt hvad man har brug for. Toonix Kids-funktionen gør desuden, at dine børn også kan være underholdt af HBO Nordic

Du kan læse mere om HBO Nordic i vores streamingkategori.

Blockbuster

Blockbuster er streamingtjenesten for dig, der elsker premiere-film og klassikere, gode serier og også har fokus på godt børneindhold, men som ikke ønsker at indgå det commitment, som det er at binde sig til én streamingtjeneste. Hos Blockbuster lejer eller køber du udelukkende de film og serier, du ønsker at se, og slipper altså for at tegne abonnementer osv. Selvom vi husker Blockbuster tilbage fra de gamle videoudlejningsdage, er tjenesten ret aktuel - eksempelvis var man den første tjeneste i Danmark, hvor 8. sæson af The Walking Dead blev tilgængelig.

Du kan læse mere om Blockbuster her.

Viaplay

Viaplay har på det seneste - udover at være en god allround streamingtjeneste - beriget mit serieliv med produktioner som Advokaten og Friheden. Jeg vil dog her overlade ordet til bedre vidende, nemlig Vi Elsker Seriers egen Viaplay-ekspert Freja:

"Hvis du nyder både reality-tv, spændingsserier, krimier og komedier skal du klart direkte til Viaplay. De har bare lidt af det hele, og kvaliteten er i top – især hvis du er til dansk tv eller til krimi/spændingsserier. Nyd Viaplay!"

Primevideo

Amazon Prime Video er en af de tjenester, der for alvor har sat sit mærke på streamingverdenen de seneste år. Med store eksklusive serier som The Grand Tour, Homecoming, Mrs. Maisel mfl., har man taget kampen op med Netflix og alle de andre. Når man dertil lægger, at den kommende Ringenes Herre-serie kommer på Amazon Prime Video, dannes et billede af en streamingtjeneste, som de fleste vil kunne finde mere end almindeligt interessant indhold fra.

Vi har kun oplevet høj kvalitet fra Amazon Prime Video - og aldrig følt, at vi decideret spildte vores tid.

Du kan læse mere om Amazon Prime Video her.

C More

C More har - efter vores mening - særligt to fordele. Der er naturligvis tale om deres super stærke krimi-indhold (vi nævner i flæng Beck, Modus, Mr. Mercedes osv, osv...) og deres fokus på børn. Vi er blevet rigtig glade for tjenesten, der bare opgraderer for hvert år - både i forhold til kvalitet og kvantitet. Og... hvis du - ligesom os - er stor fan af Peaky Blinders, er dette bare endnu en grund til at 'hoppe' på C More. Den kommende sæson får nemlig eksklusiv premiere her.

TV2 Play

TV2 Plays header er "serier, nyheder og underholdning", og dette forklarer jo egentlig meget godt, hvad der er på spil med denne tjeneste. Du får indholdet fra TV2 med alt hvad dette indbærer af kvalitetsserier, de mest aktuelle nyheder og underholdning (reality, sport og film udpræget). Det er nok den mest rendyrkede overførsel af konceptet flow-tv til streamingformen, og det fungerer upåklageligt. Så er du egentlig glad for tv i klassisk forstand, men ville ønske, at du selv kunne styre sendeplanen? Så er TV2 Play lige noget for dig.

Du kan læse mere om TV2 Play her.

Min Bio

Hvor C More både bød på kvalitetsindhold til børn og voksne, er Min Bio streamingtjenesten, du skal satse på, hvis du udelukkende er ude efter børneindhold. Du kan naturligvis streame både fra tv, tablet og smartphone, hvilket de fleste småbørnsforældre (jeg selv inklusive) sætter stor pris på. Så er underholdningen nemlig aldrig langt væk. Fordelen ved Min Bio er desuden, at du er garanteret, at indholdet er børnevenligt, og altså aldrig behøver at 'tjekke' mens ungerne ser film eller serier.

Du kan læse mere om Min Bio her.

Xee

Hvis du har YouSee TV, kan du benytte Danmarks nye tv- og streamingkanal Xee, som måske er den (endnu) mest ukendte spiller på denne liste for de fleste. Indholdet på Xee vil udpræget være YouSee's egenproducerede danske programmer, men derudover også store amerikanske serier fra FOX. Dette kan man allerede nu se, da top-tilbuddene fra Xee er danske Sunday med blandt andre Lars Hjortshøj og The Walking Dead. Der er ingen tvivl om, at Xee er en tjeneste, der lige skal finde fordfæste, men potentialet er klart tilstede, og hvem ved, måske er Xee en af de helt store spillere allerede næste gang vi laver denne list. Vi håber på en masse fede serier herfra.

TELMORE Play

Nu skal du scrolle op og læse det jeg skrev om HBO Nordic, Min Bio, C More og TV2 Play (basis) en gang til. "Hvorfor det?", spørger du. Jo, fordi du med TELMORE Play får adgang til alle disse tjenester mm. Har du derfor svært ved at vælge mellem diverse tjenester, eller ser du bare ustyrligt mange serier og film, så er TELMORE Play klart den smarteste løsning for dig.

Du kan læse mere om Telmore PLAY her.

D Play

Samme med Xee er D Play det nyeste skud på stammen inden for streaming i Danmark. Indholdet er delt op i programmer (Bl.a. The Big Bang Theory, De unge mødre, Beauty Bosserne og Profil af en morder), kanaler (bl.a. Kanal4, Kanal5, TLC og Discovery), dokumentarer (Ubådssagen - hele historien og I'm Still Here - ja, den med Joaquin Phoenix) og krimi (Bl.a. American Monster og Politijagt - USA). Det er tydeligt, at fokus på D Play er lagt på underholdning, men der er så tilgengæld også masser af den!

Der er ingen tvivl om, at der er fordele ved hver enkelt af ovenstående streamingtjenester. Der er også nuanceforskelle mellem dem, skønt - stort set - alle har forstået, at man må byde på god underholdning, en smule seriøse programmer og lidt til børnene. Mit personlige råd vil være at satse på en kombination af Netflix og TELMORE Play (hvor man altså får adgang til HBO Nordic, C More, Min Bio og basispakken hos TV2 Play), og så supplere op med enkeltkøb hos Blockbuster ved det indhold, man ikke allerede får de to førstnævnte steder. Denne løsning passer til mine behov. Heldigvis findes der garanteret en anden, der passer til dine.

Ovenstående guide var bragt i samarbejde med Lunar Way, som også kan hjælpe dig med at holde styr på finanserne. Lunar Way er en banking app, der - direkte på mobilen -hjælper dig til større økonomisk gennemsigtighed. Det er helt uforpligtende, du behøver ikke skifte din nuværende bank og du binder dig ikke til et uigennemskueligt abonnement.

Du kan hente app og oprette konto gratis her.

Læs også: Serietjek i februar

Læs også: Dit overblik: Robert Prisen 2019

Del artikel

Andre Serier | Nyheder