Serier | Nyheder

DR vil højne brugeroplevelsen af DRTV med nye funktioner - men kræver oprettelse af login

Af
Daniel Lindekilde Engberg
22. august 2023
DR ændrer DRTV
Foto: DR Design

Del artikel

DR lancerer i dag et nyt login system til streamingtjenesten DRTV, som skal give danskere indhold, der er større sandsynlighed for at de vil se.

DRTV vil gå skridtet nærmere i forhold til at ligne andre streamingtjenester som vi kender dem. I hvert fald når det kommer til hvordan tjenesten kommer til at fungere.

"Når man logger ind, får man sin egen forside til DRTV. Der vil både være indhold, alle danskere kan være fælles om, og så vil der være indhold, der er mere personligt relevant for den enkelte. Uanset om man ser DR-indhold på en tablet, tv eller mobil" fortæller direktøren for Strategi og Brugere hos DR, Lasse Bastkjær Jensen.

Man vil altså ligesom på de kommercielle tjenester kunne logge ind på tværs af enheder, hvor DRTV så vil huske hvad man har set, og hvor langt man er kommet i en given serie eller afsnit. Hver husstand kan lave ét login, hvor hustandens medlemmer så kan oprette deres egen personlige profil.

Forældre vil også kunne oprette børneprofiler, så det indhold, der er produceret til børn vil blive vist først. Med et login vil det også blive nemmere at se DRTV i udlandet

Ud fra pressemeddelelsen fra DR vil det nye system også gøre brug af en algoritme samt redaktører på DR, der udvælger indhold.

I løbet af 2024 vil det nye login blive obligatorisk hvis man gerne vil streame on demand. Det vil altså stadig være muligt at se livekanalerne selv om man ikke opretter et login.

Lavet i samarbejde med Ældre Sagen

Danskerne streamer mere og mere for hvert år, og det gælder også de ældre, hvor det daglige tidsforbrug hos DRTV-brugere, der er over 65 år, steg med 20 procent.

De digitalt indfødte, voksne og de langt de fleste midaldrende kan nemt betvinge de diverse streamingtjenester, og der er derfor sat fokus på at gøre det så nemt for de ældre som muligt. DR har derfor samarbejdet med Ældre Sagen, for at give de ældre de bedst mulige forudsætninger til at streame på DRTV.

"Vi har prioriteret en meget enkel login-løsning, og vi har haft en konstruktiv dialog med Ældre Sagen og deres medlemmer, som har givet gode input til loginløsningen. Alt fra farvevalg til formuleringer er blevet hørt og vil indgå i den løbende opdatering af løsningen. Vi har også udvidet bemandingen i vores brugerkontakt, så der altid er hjælp at hente, og jeg ved, at også Ældre Sagens mange it-frivillige får en guide til log-in-løsningen" fortæller Lasse Bastkjær Jensen.

Del artikel

Læs mere omDRTV

Andre Serier | Nyheder