Serier | Nyheder

Dronning Margrethe medvirker i kommende dokumentar, der går tæt på den svenske konge

Af
Daniel Lindekilde Engberg
11. august 2023
The King's Inner Circle
Foto: Viaplay

Del artikel

'The King's Inner Circle' på Viaplay går tæt på den svenske konge Carl 16. Gustav af Sverige, hvor vores egen Dronning Margrethe medvirker.

Viaplays kommende dokumentar The King's Inner Circle går tæt på det svenske statsoverhoved Carl 16. Gustav af Sverige igennem en række interviews med dem, der kender ham bedst.

Dokumentarserien søger at give et unikt indblik i manden som almene borger rundt omkring i verden aldrig nogensinde har fået før.

”I denne serie fortæller vi historien om Sveriges mest kendte person med hjælp fra de mennesker, der kender ham bedst; hans kone, hans storesøster og hans barndomsvenner. Seerne får set sider af kongen, som de aldrig har set før, og serien rummer unikt materiale. Mange af dem, som medvirker, har aldrig før ladet sit interviewe, og det har været et stort privilegium at arbejde med denne serie” forklarer forfatter og executive producer Roger Lundgren.

Dokumentaren kommer i tre dele, der hver har sit eget perspektiv på kongen. Afsnittene hedder henholdsvis Min bror Kongen, Min ven Kongen og Min Mand Kongen.

I første afsnit hører vi primært fra søsteren Christina om, hvordan det er at have først en kronprins til bror, og dernæst konge med alt det ansvar, der følger med. I andet afsnit fortæller mange af kongens venner, herunder vores egen majestæt, hvordan Carl 16. var igennem sin opvækst og som regent. Til sidst fortæller Dronning Silvia om mødet med den kommende konge, deres forelskelse, familie og livet sammen med ham som regent.

The King's Inner Circle består af tre afsnit og har premiere på Viaplay den 29. august.

Del artikel

Læs mere omViaplay

Andre Serier | Nyheder