Serier | Nyheder

DR's næste store dramaserie 'Huset' har fået premieredato

Af
Signe Bjørg Granberg
14. august 2023
DRs nye dramaserie 'Huset' får premiere 1. september på DRTV
DRs nye dramaserie 'Huset' får premiere 1. september på DRTV / Foto: DRs 'Huset' / Danni Riddertoft og Thomas Howalt Andersen

Del artikel

Fængselsdramaet 'Huset' med Sofie Gråbøl i hovedrollen har endelig fået en premieredato på DRTV, og den er lige rundt om hjørnet.

Huset er den næste store dramasatsning fra DR. Serien følger fire fængselsbetjente i et fængsel, der står overfor en mulig lukning, hvis ikke de får styr på den interne magtstruktur. En struktur, hvor det de facto er fangerne, der styrer biksen.

Huset får premiere på DRTV 1. september og kommer derefter på DR1 3. september kl. 20.00. Serien består af 6 episoder i alt.

I fængslet har enhedschefen, Gert (Charlotte Fich), det overordnede ansvar, og Miriam (Sofie Gråbøl), Henrik (David Dencik) samt den nye mand på holdet, Sammi (Youssef Wayne Hvidtfeldt), står på daglig basis overfor de farlige fanger. Før de har set sig om, kæmper de ikke kun for fængslets overlevelse, men også for deres egen.

Serien er skabt af den anerkendte instruktør og manuskriptforfatter, Kim Fupz Aakeson, i samarbejde med instruktørerne Michael Noer (R) og Frederik Louis Hviid (Shorta). Foruden de allerede nævnte skuespillere, finder man også bl.a. Bjarne Henriksen, Laura Christensen og Gustav Giese på rollelisten.

Huset får premiere på DRTV den 1. september og kommer derefter på DR1 den 3. september kl. 20.00.

Del artikel

Andre Serier | Nyheder