Serier | Nyheder

Få styr på dine komedieserier!

AfFreja Hertz Tefcke
29. oktober 2019
Foto: The Detour/Stofa

Del artikel

Der er så mange undergenrer af komedie, at man kan blive helt rundtosset; slapstick, satire, dark, bare for at nævne nogle stykker.

I artiklen kan du få dig et overblik over de forskellige undergenrer og måske finde dig en ny, sjov serie, du kan se!

Satire


Serier som South Park er et fantastisk eksempel på en satire-serie, der gør grin med hverdagen, forældre, børn og alt andet, der overhovedet kan gøres grin med. Det er et klassisk eksempel på en serie, der har satire i højsædet og anvender det fantastisk!

Serier som Veep og Modern Family er også eksempler på serier, der anvender satire og den klassiske "mockumentary"-stil, der gør grin med dokumentar-formatet.

Slapstick


Der eksisterer mange forskellige slags slapstick-serier, og serier som Gumballs fantastiske verden, Svampebob Firkant og Braceface er gode eksempler på lige præcis den genre og indeholder underlige ulykker, sjove slåskampe og skader, der ikke burde kunne ske, men gør det alligevel.

Dark


Serier som M*A*S*H er i genren dark, fordi den anvender dystre emner og har en markant dyster tone. Dark comedy indeholder ofte blod, vold og humor og har noget på hjerte, men altid med et strejf af et dystert tema.

Klassisk komedie/paraplykomedie


Det er den, man kender bedst, og serier som The DetourStofa er et glimrende eksempel på en fantastisk komedie, der ikke behøver at indeholde vilde twists eller masser af dyster humor for at virke.

The Detour handler om en moderne far, der forsøger sig med et roadtrip hen over USA, men på grund af andre (og underlige) omstændigheder ender han med at være på flugt fra FBI.

Klassisk komedie er noget af det bedste, fordi den omfavner flere af de undergenrer, der findes, og ofte anvender alle de forskellige genrer til dens fordel, så man når at opleve mange komediegenrer i en enkelt serie. The Detour er et perfekt eksempel på, hvordan man anvender paraplygenren allerbedst og gør en serie til noget helt specielt.

Så nu er spørgsmålet bare; hvad man skal starte med at se?

Del artikel

Læs mere omStofa

Andre Serier | Nyheder