Serier | Nyheder

Golden Globe Awards: 5 serier, der burde have vundet

AfIsabella Lisberg
3. marts 2021
(Foto: Sharp Objects/HBO Nordic)

Del artikel

Nogle serier er blevet overset, når de fornemme statuetter uddeles.


Årets vinder af bedste tv-serie blev The Queens Gambit, men feltet i år var absolut fænomenalt, og alle serier i denne kategori fortjener et kæmpe stående bifald.

Der er mange vigtige og velfortalte historier og emner, herunder Normal People, Small, Axe og Unorthodox. Specielt i denne kategori findes der fem serier, som i tidens løb i særdeleshed også havde fortjent at vinde, og som i høj grad er anbefalingsværdige.

Escape at Dannemora


Nomineret i 2019

Escape at Dannemora er en sær lille historie, der tager udgangspunkt i en fangeflugt fra et fængsel i New York.

To indsatte, spillet freakishly godt af David Morse (12 Years a Slave) og Benicio Del Toro (The Usual Suspects), indleder et forhold til en quirky kvindelig fængselsansat (Patricia Arquette, kendt fra serien The Act og den oscarvindende film Boyhood).

Serien er instrueret af Ben Stiller, og den dramatiske historie er krydret med tragikomisk humor. Den særlige historie, skuespilspræstationer og den tåkrummende stemning burde have høstet en Golden Globe, men som et plaster på såret fik Patricia Arquette dog heldigvis en statuette for sin rolle. Escape at Dannemora kan ses på HBO Nordic.

Sharp Objects


Nomineret i 2019

Sharp Object var nomineret samme år i samme kategori, og heldigvis for mig sad jeg ikke i juryen, for jeg havde ikke kunne vælge.

Sharp Object har et True Detective (sæson 1)-lignede visuelt udtryk, som er et decideret kunstværk i serieformat. Seriens hovedperson, journalist Camille (Amy Adams, kendt fra film som Vice og American Hustle), vender tilbage til sin hjemby for at afdække et mystisk mord. Det er ikke en varm velkomst, der venter, og fortidens psykologiske spøgelser lurer lige om hjørnet.

Sharp Objects er rå, dyster og brutal, men den fyldt med fantastisk dygtige kvinder. Selvom serien som helhed ikke vandt en Golden Globe, så vandt Patricia Clarkson velfortjent en statuette for sin rolle som Camilles kølige mor. Serien ligger klar til dig på HBO Nordic.

The Night Manager


Nomineret i 2017

I år var danske Susanne Biers serie The Undoing nomineret, men det er ikke første gang, den verdenskendte instruktør har en serie nomineret til en Golden Globe. I 2017 var serien The Night Manager nomineret. En serie, som er fløjet en smule under radaren herhjemme i Danmark, desværre. Serien er actionpacked fra de første minutter og har en velkendt rolleliste fra serieverden.

En natportier, spillet af Tom Hiddelston (blandt andet kendt fra The Advengers som Loki), bliver rekrutteret til en undercoverrolle mellem det britiske politi, med Olivia Colman i spidsen og en farlig international våbenhandler (Hugh Laurie, kendt fra House). På rollelisten finder du også andre kendte ansigter som Elizabeth Debicki kendt fra Tenet, The Great Gatsby og snart som Prinsesse Diana i næste sæson af The Crown i 2022. Samt Tobias Menzies, som du måske husker som den sammenbidte konkurrent i trekantsdramaet i Outlander.

Seriens tre hovedpersoner, Tom Hiddelston, Olivia Colman og Hugh Laurie vandt da også for deres præstationer, men serien som helhed er en statuette værd. Der er masser af kendte ansigter og højspændt action i The Night Manager, så trænger du til at få pulsen op kan du se serien på HBO Nordic.

Bodyguard


Nomineret i 2019

Fra én actionpacked serie til en anden, nemlig Netflix' Bodyguard. Richard Madden, som du måske husker som Robb Stark i Game of Thrones, spiller den heroiske krigsveteran David.

David bliver ansat som bodyguard for den britiske indenrigsminister. Da hendes politiske holdninger absolut ikke stemmer overens med Davids, finder han sig selv splittet mellem sin arbejdsmorale og sit vigtige job. Et job, som ikke er nemt, da der er mange forsøg på at gøre ministeren ondt.

Et fantastisk brag af en serie, som var Golden Globe værdig. Endnu engang får en serie ikke den hyldest, den ellers har fortjent, men skuespilspræstationen blev honoreret i form af en statuette til Richard Madden. Du kan se Richard Maddens James Bond-værdige indsats på Netflix.

After Life


Totalt forbigået

En serie, der er blevet uretfærdigt forbigået af Golden Globe, er After Life. Ricky Gervais, der af flere omgange har været vært på Golden Globe-showet spiller en sørgende enkemand, fyldt med kynisme og ligegyldighed.

Den triste fortælling om hans tab bliver fortalt med lige dele alvorlighed og humor. After Life er en af de få serier, der kan balancere et ømtåleligt emne som sorg med blid charme og humor og lykkes til perfektion.

Med et finurligt karaktergalleri, charme og Ricky Gervais’ eminente levering af replikker burde After Life om nogen have fået en nominering og en sejr til Golden Globe. Du kan se absolut anbefales værdige to sæsoner af serien på Netflix.

Golden Globe showet kan nu ses i sin fulde længde på dr.dk. Har du endnu ikke set dette års vindere er der her en oversigt:

Bedste dramaserie:

The Crown

Lovecraft Country

The Mandalorian

Ozark

Ratched

Bedste komedieserie:

Emily in Paris

The Flight Attendant

Schitt’s Creek

The Great

Ted Lasso

Bedste tv-serie:

Normal People

The Queen’s Gambit

Small Axe

The Undoing

Unorthodox

Bedste mandlige hovedrolle (dramaserie):

Jason Bateman – Ozark

Josh O’Conner – The Crown

Bob Odenkrik – Better Call Saul

Al Pacino – Hunters

Matthew Rhys – Perry Mason

Bedste kvindlige hovedrolle (dramaserie):

Olivia Colman – The Crown

Jodie Comer – Killing Eve

Emma Corrin – The Crown

Laura Linney – Ozark

Sarah Paulson – Ratched

Bedste mandlige hovedrolle (komedieserie):

Don Cheadle – Black Monday

Nicholas Hoult – The Great

Eugene Levy – Schitt’s Creek

Jason Sudeikis – Ted Lasso

Ramy Youssef – Ramy

Bedste kvindlige hovedrolle (komedieserie):

Lily Collins – Emily in Paris

Kaley Cuoco – The Flight Attendant

Elle Fanning – The Great

Jane Levy – Zoey’s Extraordinary Playlist

Catherine O’Hara – Schitt’s Creek

Bedste mandlige hovedrolle (miniserie):

Bryan Cranston – Your Honor

Jeff Daniels – The Comedy Rule

Ethan Hawke – The Good Long Bird

Hugh Frant – The Undoing

Mark Ruffalo – I know This Much Is True

Bedste kvindelige hovedrolle (miniserie):

Cate Blanchett – Mrs. America

Daisy Edgar-Jones – Normal People

Shira Haas – Unorthodox

Nicole Kidman – The Undoing

Anya Taylor-Joy – The Queen’s Gambit

Bedste kvindlige birolle (serie):

Helena Bonham Carter – The Crown

Gillian Anderson – The Crown

Julia Garner – Ozark

Annie Murphy – Schitt’s Creek

Cynthia Nixon – Ratched

Bedste mandlige birolle (serie):

John Boyega – Small Axe

Brendan Gleeson – The Comedy Rule

Daniel Levy – Schitt’s Creek

Jim Parson – Hollywood

Donald Sutherland – The Undoing

Del artikel

Læs mere omGolden Globe

Andre Serier | Nyheder