Serier | Nyheder

Hvis du blev ramt af 'I May Destroy You' og 'Unbelievable' bør du også se 'Beartown'

AfVi Elsker Serier
14. oktober 2020
Foto: Beartown/HBO Nordic

Del artikel

Den nye serie Beartown er en barsk fortælling, som læner sig op ad emnerne i serier som I May Destroy You og Unbelievable.


https://imgix.vielskerserier.dk/2020/09/Bjo%CC%88rnstad_Maya_MiriamIngrid_Photo-Niklas-Maupoix-c-HBO-Nordic-large-1024x683.jpg
Foto: Beartown/HBO Nordic

TV-serier er det mest populære medie i disse tider. Derfor er det en naturlig ting, at den virkelige verden siver ind i vores streamingtjenester i form af serier som I May Destroy You og Unbelievable. I begge serier peger lampen hen i hjørnet af vores menneskelige håbløshed, og de serverer en ubehagelig problemstilling i en mere eller mindre spiselig indpakning.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse af 'Unbelievable' sæson 1

Unbelievable genfortæller den sande historie om serievoldtægtsforbryderen Marc Patrick O’Leary og hans ofres kamp mod politiet, der ikke ville tage sagen seriøst. Den engelske I May Destroy You tog en anden tilgang til emnet. Den brugte den fiktive hovedperson Arabellas overgreb til at fortælle en historie, der er sand for alt for mange mænd og kvinder hvert år.

Hver serie har sine styrker, og de behandler emnet med respekt og en hudløs ærlighed, der er rystende og nødvendig på samme tid.

Får konsekvenser i 'Beartown'


Beartown

Den fortæller historien om de begivenheder, der leder op til overgrebet på den 15-årige Maya og de konsekvenser, det får for resten af det lille svenske bysamfund.

LÆS OGSÅ: Anmeldelse: Imponeret over 'I May Destroy You'

Overgrebsmanden er den 17-årige Kevin, der er superpopulær, fordi han er stjernespilleren på det lokale ishockeyhold, der er samlingspunkt for hele byen. Kevins talent er svært at tage fejl af og meget er investeret i det kommende mesterskab. Og for at gøre det hele meget værre, er træneren for holdet Mayas far.

I serien ser vi, hvordan overgrebet skaber dønninger i det lille samfund, hvor Kevin er et samlingspunkt, og Maya er en outsider.

Meget på hjerte


Beartown

Oveni lokalsamfundets til tider rabiate og urimelige reaktioner til sagen anskuer den også Mayas efterfølgende traumer og hendes måde at bearbejde overgrebet på.

LÆS OGSÅ: Se traileren: Dramatisk fortælling i 'Beartown'

Bjørnstad, som bogen hedder, blev en stor succes. I 2018 blev den fjernet fra pensum på skole i North Carolina. Det skete efter flere protester fra forældre, der har beskrevet bogen som værende ”dybt forstyrrende”, og hvor dele af den er både ”vulgær” og ”meget udpenslende”.

Nye navne på det meste


Patriot

Instruktøren er Peter Grönlund, der har før Beartown kun har instrueret filmene Goliat og Tjuvheder og tre kortfilm.

Beartown får premiere den 18. oktober 2020.

LÆS OGSÅ: 5 gode korte serier du kan nå at se i din efterårsferie

Del artikel

Læs mere omHBO Nordic

Andre Serier | Nyheder