Serier | Nyheder

Kaffe & Krimi - En snak om True Crime med Stine Bolther

AfKim Sørensen
30. januar 2019
Kaffe & Krimi - En snak om True Crime med Stine Bolther

Del artikel

Hos Vi Elsker Serier er vi altid interesseret i at tale med spændende mennesker med noget på hjerte.

Derfor blev jeg hurtigt meget nysgerrig, da jeg igennem en artikel på Linkedin erfarede at kriminalreporteren, tv-værten og journalisten Stine Bolther arbejdede for et True Crime Agency. "Det er sgu da for fedt", var min umiddelbare tanke! Men hvad er det lige et True Crime Agency laver?

Vi spurgte Stine Bolther om hun havde lyst til at medvirke i årets første udgave af Kaffe & Serier, som vi i anledningen har omdøbt til Kaffe & Krimi. Til jer der ikke kender formatet, kan jeg sige, at det kort fortalt handler om, at vi inviterer kendte personer med noget på hjerte til at fortælle om dem selv og det de laver over en kop kaffe. I dette tilfælde blev det mere til en hyggelig snak om vores fælles passion for True Crime, og hvorfor det tit er de mest morbide sager, der vækker vores interesse. Derudover fik vi os en spændende snak om fremtidige samarbejdsmuligheder.

Vi erfarede gennem vores snak, at formålet med at etablere et True Crime Agency er at få nogle af landets mest kendte og dygtige mennesker, der har arbejdet på nogle af de værste kriminalsager til at fortælle deres historier bl.a via foredrag og podcasts. Der er bl.a tale om personer som Kurt Kragh (Efterforskningsleder hos Rejseholdet), Ove Pedersen (Drabschef hos Politiet) og Mette Grith Stage (Forsvarsadvokat). Det er allesammen folk, der har erfaring med de mest bestialske sager i Danmark. Og selvom det er enormt spændende ud fra et underholdningsmæssigt perspektiv at lytte til podcasts og se tv-dokumentarer, så er det naturligvist ganske alvorligt, hvorfor oplysningsværdien er langt vigtigere for bureauet end det at lave underholdning til folket.

Vi faldt hurtigt og naturligt i snak med Stine Bolther omkring den fælles passion vi har for True Crime og måtte allerede fra start være opmærksom på den bagkant vi havde, fordi hun skulle videre til et arrangement med politiet. Det var som nævnt også mere en samtale omkring samarbejde end et reelt interview, men vi vil alligevel gerne dele 3 hurtige til Stine Bolther med jer:

Vi Elsker Serier: Hvorfor er vi så fascinerede af meget uhyggelige og brutale kriminalsager?

Stine Bolther: Jeg har altid fundet det meget spændende, og det tror jeg er en vigtig forudsætning, når man kommer til at bruge så meget af sit liv på så alvorlige emner. Ellers vil man hurtigt blive træt af det. Man lærer så utroligt meget ved at arbejde med så mange spændende mennesker, der har været helt tæt på de her forbrydelser. Det kan være alt fra at bedømme en gerningsmands personlighed ud fra skaderne, der findes på et lig, når der skal laves obduktionsrapporter, og til at vurdere en gerningsmand ud fra det gerningssted, hvor forbrydelsen er begået.

Vi Elsker Serier: Fiktionens serier vs Virkelighedens serier, hvordan forholder du dig til den forskel? Du har jo arbejdet som konsulent på både bøger og tv-serier.

Stine Bolther: Jamen sommetider er det da helt klart, at virkeligheden bliver fordrejet lidt i de fiktive serier for at skabe mere suspense. Det er heller ikke alt der er lige realistisk, men det er jo her, det er godt at bruge en konsulent, der kan skille fiktion fra fakta. Desværre overgår virkeligheden jo sommetider fantasien, når det kommer til de forbrydelser vi ser. Så er det svært bare at slå det hen og sige, at "det jo bare er tv".

Vi Elsker Serier: Her til sidst. Hvad vil du anbefale brugerne hos Vi Elsker Serier at se eller høre af True Crime?

Stine Bolther: Jeg kan selvfølgelig anbefale at man lytter til de podcasts som man kan finde på truecrime.dk, men der er jeg jo heller ikke helt upartisk he he. Spørg til side: de er rigtigt spændende og forhåbentligt får man lyst til at se endnu mere og i bedste tilfælde booke en af vores foredragsholdere. Der er også nye afsnit på vej af Profil af en Morder, hvor de første to afsnit er omkring Peter Lundin-sagen. Det er Bent Isager-Nielsen, der er gennemgående vært, og de efterfølgende 6 afsnit er med Ove Dahl og Kurt Kragh som værter.

Profil af en morder - Special: Del 1 har premiere kl. 21.00 d. 30/1 på Kanal 5 & D Play

Du kan høre alle podcasts på truecrime.dk lige her

Se trailer til Profil af en morder - Special her:

Læs også: 5 kriminalserier jeg elsker at binge

Læs også: 4 bud på din næste true crime-besættelse

Del artikel

Andre Serier | Nyheder