Serier | Nyheder

Kan du huske serien? Mine glade 60'ere

AfKasper
29. juni 2019
(Foto: The Wonder Years/Warner Bros.)

Del artikel

https://imgix.vielskerserier.dk/2019/06/Warner-Bros..jpg
(Foto: The Wonder Years/Warner Bros.)

What would you do, if I sang out of tune
Would you stand up and walk out on me?

Nummeret er skrevet af den legendariske engelske gruppe The Beatles, stemmen er den nu afdøde Joe Cockers, men hver eneste gang jeg hører starten på denne sang, vil den altid øjeblikkeligt rette mine tanker hen på én ting: The Wonder Years eller på dansk Mine Glade 60'ere.

Se den ikoniske åbningssekvens her:

Tv-serien, der kørte i årene 1988-1993, tog udgangspunkt i den nu voksne Kevin Arnolds erindringer fra sin opvækst i slutningen af 60'erne og starten af 70'erne, i Glenn Valley, Californien, USA. Serien viser hvordan Kevin Arnold voksede fra barn til teenager, hvor hans ellers uforanderlige trygge verden udfordres dagligt af alle de nye oplevelser, der hører opvæksten til. Kevin lærer at blive voksen, han lærer om kærlighed og de forbundne op- og nedture dette medfører, om familiebånd, og om venskaber. Tag alle disse ingredienser og kog det ned, så har du denne nostalgiske, charmerende og ganske moralske serie.

Jeg må indrømme, at mit første møde med denne serie var i mine unge år hvor den blev genudsendt, og selvom jeg ikke på dette tidspunkt fulgte med afsnit for afsnit, så mindes jeg stadig med stor nostalgisk glæde hvor hyggeligt det var at slå over på tilfældige afsnit og se dem til ende. Som jeg blev ældre kunne jeg simpelthen ikke dy mig for at anskaffe mig denne serie så den kunne ses fra ende til anden, og jeg sad jo nærmest med følelsen af at jeg, ligesom Kevin er i serien, kunne være min egen fortæller. Og jeg nød hvert eneste minut af denne klassiker. Man får en good-feeling hele vejen igennem, og man tager sig selv i at sidde og sammenligne sine egne barndomsminder med Kevins. Det uundværlige, men også nogle gange meget udfordrende, forhold til sine forældre. De dybt irriterende søskende, som man alligevel aldrig ville undvære at have i sit liv, fordi de er der for dig når du har brug for dem, og fordi de støtter dig når det gælder. Følelsen af at have en bedste barndomsven som man lavede alt med, og at de gode minder altid vil bestå, selvom man fra tid til anden bliver uvenner og desværre risikerer at vokse fra hinanden når man bliver ældre. Og så kærligheden... Ung kærlighed... Og hvilken kærlighed det var. Winnie Cooper... Jeg tror at jeg taler for mange hankøn fra min generation når jeg siger at Gwendolyn 'Winnie' Cooper var mit første, og ultimative, tv-crush. Og Kevin og Winnies crush, der fører til ung kærlighed og dernæst til tæt venskab, er efter min mening til dags dato noget af det bedst udførte og mest relaterbare forhold i en tv-serie.

Mange TV-serier har det med at benytte sig af store gæstestjerner, men i 'Mine Glade 60'ere' var det anderledes. Udover det fantastiske hoved-cast bestående af Fred Savage (Kevin Arnold - kendt fra Austin Power in Goldmember og Wegos stemme i Kim Possible), Danica McKellar (Winnie Cooper - kendt fra Inspector Mom og julefilmen Crown for Christmas), Dan Lauria (Kevins far Jack Arnold - kendt fra Smallville og Independence Day), Alley Mills (Kevins mor Norma Arnold - kendt fra Sabrina - Skolens Heks og Glamour), Jason Hervey (Kevins bror Wayne Arnold), Olivia d'Abo (Kevins søster Karen Arnold - kendt fra Wayne's World og Spin City) og Joshua Saviano (Kevins bedste ven Paul Pfeiffer), så kunne man i serien opleve fremtidige stjerner før de blev stjerner. Folk som David Schwimmer (Venner og American Crime Story), Alicia Silverstone (Clueless og Miss Match), John Corbett (Sex & the City og Northern Exposure), Breckin Meyer (Road Trip og Rat Race), Dustin Diamond (Saved by the Bell), Carla Gugino (Sin City og The Haunting of Hill House), og Oscar-nominerede Juliette Lewis (Cape Fear) har alle delt skærmen med hovedskuespillerene i løbet af serien.

Mine Glade 60'ere blev afsluttet før seriens Emmy-vindende skabere Carol Black og Neal Marlens ønskede det, da episode 115 afsluttede den sjette og sidste sæson. Der blev grint, der blev grædt, der blev krummet tæer, og der blev dannet minder. Og efter alt dette kan man kigge tilbage og tænke over Kevins sidste ord:

"I remember a place. A town. A house, like other houses, with a yard like a lot of other yards, on a street like a lot of other streets. And the thing is, after all these years, I still look back with wonder"

Læs også: Kan du huske serien? Robin of Sherwood

Læs også: Kan du huske serien? Skadestuen

Del artikel

Andre Serier | Nyheder

Mest læste