Serier | Nyheder

Min top 5: Bedste serier på HBO Nordic

AfFreja Hertz Tefcke
3. september 2019

Del artikel

Efteråret er på vej, og det betyder, at vi er tæt på award-sæsonen og en masse sofa-tid – det betyder også flere serier at se, flere afsnit at binge og mørke aftener, der er skabt til at se serier!

HBO Nordic findes der et hav af serier – mange af dem er prisvindende – der fortjener et kig, eller at blive genset.

Her har jeg samlet – i min, ydmyge optik – de 5 bedste serier på HBO Nordic!

Game of Thrones
Sæsoner: 8

Alle (og deres bedstemødre) har vist set Game Of Thrones, men det gør den ikke mindre nævneværdig. Game of Thrones er et kæmpe, fantasy-univers, der er baseret på bøgerne af samme navn, og omfavner dig i en verden fyldt med intriger, sex, blod, drager og sværd. Der er så mange karakterer, steder og navne at holde styr på, og intrigerne er bygget på intriger, der er bygget på skænderier – alt i alt, så er det en kæmpe serie, der kan det hele; blodige sværdkampe, kæmpe plottwists, fantastiske sets, CGI og ikke mindst prisvindende instruktion og skuespil!

Se den hvis: Du er til fantasy, blod, vold, sex, drama, drager og sværd

True Detective
Sæsoner: 3

Krimi på højt plan – og på en helt ny måde! True Detective følger politifolk, der bliver drevet til det yderste af kanten gennem de efterforskninger, de er en del af. Hver sæson har en ny liste af stjerner i hovedrollerne, og gennemgår nogle hård, mørke og dystre sager, der virkelig kan udfordre menneskets syn på godt og ondt – og det hele bliver toppet af fantastiske manuskripter og endnu bedre skuespil. Serien har fokus på at udfolde en meget specifik stemning og tone, og dykker ned i den menneskelige isolation, der kan følger en, gennem disse forfærdelige sager.

Se den hvis: Du kan lide krimi, dystert TV, mørk stemning, blod, vold og mord.

Chernobyl
Sæsoner: 1

Den rigtige historie om, hvordan Tjernobyl og dens forfærdelige skæbne, blev skjult, er en binge-værdig serie med usandsynligt godt skuespil bag sig. Hemmelighederne, der omgav Tjernobyl – og til dels stadig gør – er isnende, og alt det forfærdelige, der skete med menneskerne, der var en del af eksplosionen, går igennem marv og ben. Serien er fantastisk opbygget og eminent produceret, og omgivelserne i serien er fuldstændig lig det, som Tjernobyl var. Jeg vil ikke sige for meget om serien, men jeg vil sige, at det spørgsmål, der er basis for hele serien, passer perfekt både i stemning og i karakterernes moralske kompas: What is the cost of lies?

Se den hvis: du er til realistisk tv, fantastisk skuespil, intriger, veludført historie og tids-specifikke serier.

Boardwalk Empire
Sæsoner: 5

Martin Scorsese har været en del af at bringe Boardwalk Empire til live, og det burde egentligt være nok til at se serien – hvis det ikke kan overbevise dig, så burde handlingen gøre det!

Vi følger Enoch ”Nucky”, som var Atlantic Citys ubestridte magt i en tid, hvor alkoholforbuddet blev en katalysator for organiseret kriminalitet i USA. Nucky er lige dele gangster og politiker, og alle omkring ham, som han har hyret, skaber indtægter gennem alkoholforbuddet – både for smuglere og dem, der videresælger det. Det er en spændende serie, der er sat i en tid, hvor underverdenen af organiseret kriminalitet fyldte alt, og bagdørspolitik var i højsædet. Det er en spændende og meget dybdegående serie, der også har et par øjeblikke af fantastisk humor!

Se den hvis: Du er til serier om kriminalitet, Steve Buschemi og korrupt politik,

Big Little Lies
Sæsoner: 2

Denne serie er fyldt med kvindeligt sammenhold, mord, mysterier, forældreskab og hvordan man fortsætter sit liv, når dårlige ting sker for en.

Serien er skabt ud fra bogen af samme navn, og har nogle kæmpe navne på rollelisten! Vi følger 4 kvinder, der alle sammen har forskellige typer af problemer i hjemmet og udenfor hjemmet, og deres fællesskab omkring det, at være mor – og ikke mindst, at de støtter hinanden igennem alt, de kommer ud for. Der er både hustruvold, et usammenhængende familieliv, det, at være alenemor og stedmor, og selvom serien på overfladen kan virke til at være en typisk serie, så er den så meget mere. Det handler om stærke kvinder, hemmeligheder og prisen for disse.

Se den hvis: du er til stærke kvinder, hemmeligheder, mord, mysterier og forældreskab i serier,

Alle serierne kan ses på HBO Nordic!

Læs også: Aktuelle serier på HBO Nordic i september

Del artikel

Andre Serier | Nyheder

Mest læste