Serier | Nyheder

Min top 5: Bedste serier på Netflix

AfFreja Hertz Tefcke
4. september 2019
Foto: Stranger Things/Netflix

Del artikel

Vi er ved at ramme den såkaldte awards-sæson og samtidigt også efteråret – det betyder selvfølgelig mere tid foran TV-et. Og med streamingtjenester over det hele, kan man begynde at se de serier, der er blevet nomineret til en masse priser – men også dem, der ikke er.

Her får du en liste over mine top 5 serier på Netflix, altså de bedste af de bedste – i hvert fald efter min mening!

Alle serier kan ses på Netflix allerede nu!

Stranger Things
Sæsoner: 3

Hvis du ikke har set Stranger Things endnu, så mangler du virkelig noget! Stranger Things er en fantastisk serie, der handler om venskab, den første, spæde kærlighed, familie og selvfølgelig korrupte regeringer, telekinese og monstre fra en anden dimension. Stranger Things er fyldt med nostalgi, et usandsynligt fedt soundtrack, der kan bringe en lige durk tilbage i tiden, og minder om hvordan barndommen og de tidlige teenageår var – om det så er at synge Never Ending Story over walkie-talkies, nedkæmpe gigantiske monstre, lukke en portal til en anden verden eller forsøge at kysse sin kæreste, selvom far har sagt, at døren skal være åben – og serien giver en helt igennem fantastisk stemning, især hvis man er til det creepy og sci-fi-relaterede.

Se den hvis: Du kan lide gys, thrillere, sci-fi, 70’erne og 80’erne og nyder nostalgi.

Better Call Saul
Sæsoner: 4

Better Call Saul er en prequel til den prisvindende serie, Breaking Bad – vi følger en lille advokat, Jimmy McGill, på hans rejse mod at blive den moralsk udfordrede Saul Goodman og alt, hvad der følger med det. Serien har vundet priser før og er igen nomineret ved Emmy-uddelingen senere i september. Serien er fyldt med samme humor og mørke, som Breaking Bad havde, og er ligeså gritty som den. Det er en serie, man skal se, hvis man nød Breaking Bad – og så er det altid fedt at se Bob Odenkirk, der spiller Saul, flejne ud og se hans moralske kompas dreje i cirkler!

Se den hvis: Du kunne lide Breaking Bad, kan lide gritty serier, mørk humor og moralsk forkastelige karakterer

The People vs. O.J. Simpson
Sæsoner: 1

True crime? Tjek. Store skuespillere i endnu større roller? Tjek. The People VS. O.J. Simpson er en af de serier, der virkelig griber dig - der er så mange facetter, som både omgav den virkelige mordsag og serien, der gør den fuldstændig binge-værdig!

Vi følger retssagen, der forsøger at dømme O.J. Simpson for mordet på hans ekskone og hendes nye kæreste. Det er en gribende miniserie, der både bruger racisme (som den virkelige sag også gjorde), bevis-mishandling og meget mere, og man får aldrig en konklusion på det – for det har man ikke fået i virkeligheden. Skuespillet er fuldstændig i top, og Cuba Gooding Jr. Spiller O.J. til perfektion, med alle hans facetter og faldgruber, mens andre skuespillere som David Schwimmer og John Travolta også fanger essensen af deres virkelige modpart helt perfekt.

Se den hvis: du kan lide True Crime, uopklarede sager og eminent skuespil.

Mindhunter
Sæsoner: 2

True crime har taget verden med storm, og Mindhunter har i den grad noget at gøre med succesen! Mindhunter handler om den lille enhed i Quantico, der forsøger at analysere adfærd og mønstre bag kendte seriemordere, ved at interviewe dem, så de kan skabe profiler på nye seriemordere og måske fange dem endnu hurtigere end før. Begge sæsoner dykker ned i sindet på seriemordere, og skaber en dyster, mørk stemning – og en ny fascination af forbrydere som Charles Manson, Ed Kemper, Son of Sam og mange flere. Endnu bedre, så er historierne de fortæller – og mordsagerne, de undersøger – ægte historier og ægte sager, så det skaber en helt bestemt type af hast, der ikke ofte bliver set i serier!

Se den hvis: du er til true crime, seriemordere, dystre serier, mørke serier og godt skuespil.

Orange is The New Black
Sæsoner: 7

En verden, der ofte ikke bliver hverken vist eller portrætteret, er livet i et kvinde-fængsel og hvad der sker bag de tykke mure. Orange Is The Black er en serie, der netop dykker ned i det, og rammer områder som racisme, seksualitet, køn og hvordan man får makeup på, når man sidder i fængsel og ikke har adgang til det.

Serien er fyldt til bristepunktet med reelle problemer, ting, der er hårde at se, humor og en masse andet, og sætter spot på fængslet – i hvert fald på et område, der sjældent bliver belyst.

Se den hvis: du har mørk humor, kan lide realisme blandet med surrealisme og stærke kvinder.

Alle serier kan ses på Netflix.

Læs også: 6 sexede serier på Netflix

Del artikel

Andre Serier | Nyheder