Serier | Nyheder

Min top 5: Gysere på Netflix

AfFreja Hertz Tefcke
7. august 2019
Min top 5: Gysere på Netflix
(Foto: Black Mirror/Netflix)

Del artikel

Gyserserier er der nok af, og det kan være svært at se sig ud af dem alle sammen; så her bliver der samlet en liste af serier, der virkelig kan sende gys ned ad ryggen på dig, og give dig gåsehud.

Alle serierne kan ses på Netflix!

Bates Motel

Bates Motel er en prequel til den klassiske gyser, Psycho, der har fået de fleste til at tjekke en ekstra gang, om der er nogen bag badeforhænget. Selv hvis du ikke har set filmen, så er Bates Motel stadig klar på at chokere dig, skræmme dig og gøre dig en smule utilpas – forholdet mellem Norman og hans mor er en smule… Hvad skal man sige, en smule for tæt, og giver dig helt klart en smule kvalme. Der er manipulation i lange baner, klamme scener, blod og gys i alle 5 sæsoner, og Bates Motel er i hvert fald helt perfekt til en mørk, regnfuld aften!

Black Mirror

Ingen liste er komplet uden serien, der skabte frygt i folks hjerter over deres teknologiske dimsedutter – og inspirerede virkeligheden mere end én gang.

Serien, der gør op med om teknologi virkelig er skidt, og alt, der kan gå galt, når man har det, er skræmmende velkendt (for hvem bruger ikke sin mobil, eller ville ønske, at man kunne spole tilbage i sine minder?) og til tider er den blodig og voldelig. Den kan være både skræmmende og interessere dig og sætte dig en reel frygt i livet.

American Horror Story

American Horror Story er indtil videre en serie, der er mere end almindeligt godt skruet sammen, på trods af at sæsonerne ikke hænger sammen. De fleste skuespillere går igen og den håndterer reelle frygter (som fx Election-sæsonen, hvor en meget højreorienteret, creepy, blå-håret mand formår at starte en kult) såvel som ånder og besatte nonner. De forskellige sæsoner er uhyggelige, både med chok-effekter, blod og indvolde, men også som noget, der kravler under huden på dig og bliver der

The Haunting of Hill House

En af de bedste Netflix-originals er altså The Haunting of Hill House, som fik en inkarneret gyser-fan (mig) til at pause undervejs fordi det simpelthen var for meget. Mike Flanagan ved altså bare, hvordan man laver gys, der bliver siddende i kroppen, og det har han gjort fænomenalt i denne serie, der er et studie i frem-og-tilbage i tid, men følger den samme familie. Alt er smuk stillet op, og det er ofte svært at finde ud af, om tingene sker i hovedet på karaktererne eller om det er virkeligt – serien kryber under huden på dig, og får en til at kigge sig en ekstra gang over skulderen, når man går i seng.

Goosebumps

Hvis du læste Gåsehud-bøgerne da du var yngre, vil du elske serien, der er baseret på bøgerne.

Afsnittene er ikke super lange, men de er alle sammen creepy – ikke helt lige så uhyggelige, som da man var barn, men stadig! Alle afsnittene tager udgangspunkt i en bog, og det kan godt være, at den kom i 1995, men det er altså stadig klamt at se, alt det man var bange for som barn.

Andre nævneværdige serier:

IZombie
Mindhunter
Stranger Things
Læs også: Mine 4 favorit-gysere

Del artikel

Andre Serier | Nyheder