Serier | Nyheder

Natascha Kampusch: Ny dokumentar fortæller om hendes liv i fangenskab

AfTrine Jerichau Roslev
27. januar 2022
’Natascha Kampusch – A Lifetime in Prison’
’Natascha Kampusch – A Lifetime in Prison’ / Foto: Viaplay

Del artikel

En ny Viaplay-dokumentar fortæller om Natascha Kampusch' liv i fangenskab og mødet med verden bagefter.

I den nye danskproducerede dokumentar Natascha Kampusch – A Lifetime in Prison fortæller den østrigske kvinde Natascha Kampusch om at leve 8,5 år i fangenskab.

Hun var kun 10 år, da hun i 1998 blev kidnappet på åben gade og efterfølgende blev sendt ned i fem kvadratmeter mærk kælder, hvor hun blev holdt fanget i 3096 dage.

I de år blev hun sultet og mishandlet.

Få alle vores serie anbefalinger her!

Ingen lykkelig frihed

I 2006 lykkedes det hende at slippe fri, men hvilken frihed var der tale om? Det giver Natascha et svar på i dokumentaren, hvor hun fortæller om tiden efter.

Her har hun stået på mål for skulende blikke og nedladende kommentarer:

"Jeg forventede at komme ud til en verden med forståelse, men i stedet blev jeg mødt af had og afstand. Det har været meget ubehageligt, og jeg har ofte ikke haft mulighed for at gå på gaden uden at blive angrebet. Konspirationsteorier om, hvorvidt jeg selv har været ansvarlig for min kidnapning har fået lov at leve, og det er noget, der påvirker mig meget. Derfor glæder jeg mig over, at jeg i Viaplay-dokumentaren kan fortælle min historie og på den måde sætte fokus på victim blaming. Jeg håber, at jeg dermed også kan hjælpe andre, der bliver udsat for noget lignende, med at møde en mere forstående presse og offentlighed, end jeg har gjort," fortæller Natascha Kampusch.

Del artikel

Andre Serier | Nyheder

Mest læste