Serier | Nyheder

Netflix filmatiserer '100 års ensomhed': Få det første smugkig her

AfCarina Nørgaard Schou
26. oktober 2022
100 års ensomhed Netflix
Gabriel Garcia Marquez I 2007 i Cartagena de Indias, Colombia / Foto: Ballesteros / EPA / Ritzau Scanpix

Del artikel

Den Nobelpris-vindende colombianske forfatter Gabriel García Márquez' roman '100 års ensomhed' bliver nu til en Netflix-serie. Det første smugkig er netop blevet offentliggjort.

Gabriel García Márquez udgav i 1967 sin roman 100 års ensomhed, som blev en kæmpe international succes. Bogen er siden solgt i 47 millioner eksemplarer og oversat til 46 sprog. Og netop nu er Netflix ved at filmatisere romanen for første gang nogensinde.

100 års ensomhed er historien om syv generationer af Buendía-familien i en columbiansk landsby, der minder om forfatterens egen. Og den fortæller samtidig 100 års turbulent Latinamerikansk historie, fra de postkoloniale 1820'ere til de brølende 1920'ere.

Det er en historie med mange lag, parallelle tidsplaner, kærlighed, magtkampe og masser af magisk realisme. Márquez døde 87 år gammel i 2014, og for forfatterens to sønner Rodrigo García og Gonzalo García Barcha, der også er executive producenter på serien, har det været vigtigt at udvise stor respekt for bogforlægget, der skabte en helt ny opmærksomhed om spansksproget litteratur og var med til at gøre magisk realisme populær som genre. Derfor foregår serien naturligvis også udelukkende på spansk.

I anledning af 40-års jubilæet for Gabriel García Márquez Nobelpris I litteratur I 1982, har Netflix netop offentliggjort første smugkig på den kommende serie.

Der er endnu ikke blevet offentliggjort, hvilke navne der står på rollelisten, ligesom en premieredato heller ikke er blevet fastsat endnu. Men da serien endnu er på sit meget tidlige udviklingsstadie, kan vi formentlig forvente en premiere i slutningen af 2023 eller måske endnu 2024.

Se første smugkig på '100 års ensomhed' her


Del artikel

Læs mere omNetflix

Andre Serier | Nyheder