Serier | Nyheder

Ny, dansk ungdomsserie går tæt på maskulinitetskultur i provinsen - Se traileren

Af
Daniel Lindekilde Engberg
5. maj 2023
Jonathan Tage Pedersen som Lau i 'En af drengene'
Jonathan Tage Pedersen som Lau i 'En af drengene' / Foto: Philip Peng Rosenthal/Viaplay

Del artikel

'En af drengene' er en ny, prisvindende kort ungdomsserie fra Viaplay, der sætter fokus på seksualitet, maskulinitet og det at føle sig anderledes.

En af drengene foregår i en lille dansk provinsby, hvor en gruppe 9. klasse-drenge skal ud på byens traditionsrige tur, hvor drenge bliver til mænd. Det er noget som de fleste unge ser frem til, da det endelig betyder, at de træder i i de voksnes rækker.

Det er dog ikke alle, der glæder sig. 16-årige Lau (Jonathan Tage Pedersen) skiller sig ud fra mængden, og har svært ved at leve op til manddomsidealerne de voksne fremsætter, og som de andre unge drenge indlejrer. Lau finder støtte hos drengen Aksel (Jacob Spang Olsen), der lige er flyttet til byen fra København, og har andre forestillinger om hvad manddom indebærer.

Deres møde sætter følelserne i gang i Lau i en sådan grad, at han ikke kan holde dem for sig selv længere.

Se traileren

En af drengene vandt Viaplay Original Talent Awards, var udtaget til Series Mania 2023 og er i høj grad baseret på skaberen, Teys Schucanys, egne erfaringer.

"Med En af drengene ville jeg gerne lave en serie, som, jeg føler, manglede dengang, jeg var teenager. Jeg er selv opvokset i provinsen, og er blevet mobbet gennem hele min skoletid, fordi jeg ikke passede ind i idéen om, hvordan man skulle være, eller hvad man skulle sige og gøre. Når man er den “forkerte”, har man brug for at blive spejlet et eller andet sted. Et eller andet sted, der fortæller en, at man er god nok som man er. Jeg håber, at En af drengene gør det for nogle unge mennesker derude i dag" fortæller Teys Schucany.

En af drengene vil bestå af fire afsnit a ca. 17 minutter og har premiere på Viaplay d. 18. maj.

Del artikel

Andre Serier | Nyheder