Serier | Nyheder

Peaky Blinders sæson 5 har fået premieredato!

AfJonas
9. august 2019
Peaky Blinders sæson 5 har fået premieredato!
(Foto: Peaky Blinders/C More)

Del artikel

Så skete det! Peaky Blinders - en af vores absolutte favoritserier fra de sidste 10 år - har fået premieredato.

Forleden fik vi trailer til sæsonen, og i dag offentliggjorde C More - der har eksklusive rettigheder til premieren - at du kun skal vente til... 5. september! Her løber første afsnit af den nye sæson over skærmen. C More skriver følgende om serien:

"Cillian Murphy er tilbage i hovedrollen som bandelederen Tommy Shelby, der har overlevet tonsvis af smøger, et hav af whisky-sjusser og adskillige mordforsøg, mens familiens imperium og indflydelse er vokset langt udover det brutale Birmingham.

Femte sæson af Peaky Blinders består af seks afsnit og begynder i 1929 i forbindelse med det store krak på Wall Street. Det får stor betydning for Shelby-familien, som mister alle sine penge. Mange af familiens legitime forretninger falder også fra hinanden og spørgsmålet er, hvordan der nu skal tjenes penge? Måske er der nogle muligheder i det politiske liv? Tommy Shelby er blevet parlamentsmedlem i 30'erne, hvor fascismen spirer, og det bliver spændende at se, hvordan den benhårde Birmingham-gangster reagerer på det?

Optagelserne til den nye sæson af Peaky Blinders begyndte i slutningen af september 2018 og blev færdige i slutningen af januar i år. Foruden Cillian Murphy i rollen som Tommy Shelby vil der blive glædeligt gensyn med Helen McCrory i rollen som tante Polly og Paul Anderson som den hårdtslående og temperamentsfulde bror, Arthur Shelby. Og så kan fans af Hunger Games også se frem til, at Sam Claflin debuterer i serien.

Peaky Blinders så dagens lys for seks år siden og har en meget høj produktionsværdi, hvor der er lagt kapital og kærlighed i at få alting til at se realistisk ud. Kameraarbejde, kostumer og koreografi klapper bare, mens musikken er mægtig med toner fra Nick Cave, Jack White, PJ Harvey, Tom Waits, Arctic Monkeys og Radiohead.

Otte BAFTA-priser sidste år taler sit tydelige sprog, og Peaky Blinders' stigende popularitet betyder også, at femte sæson er blevet forfremmet fra BBC Two til BBC One i seriens eget hjemland. - Peaky Blinders er drama i verdensklasse og hører til på Storbritanniens største kanal, lød begrundelsen fra BBC-bosserne."

Du kan se traileren til sæson 5 her:

Læs også: 5 grunde til at glæde sig til Peaky Blinders sæson 5

Del artikel

Andre Serier | Nyheder