Serier | Nyheder

Q&A med skuespillere fra Vikings

AfVi Elsker Serier
27. november 2016
The Vikings

Del artikel

Kom tæt skuespillerne fra Vikings med denne Q&A.

Serien Vikings var den næstmest sete serie på HBO Nordic sidste år - kun overgået af Game of Thrones. Derfor er d. 1. december en stor dag for alle Vikings fans, for der kommer anden del af sæson 4.

Det er jo heller ikke uinteressant, at Danmark spiller en stor rolle, når det kommer til at omhandle vikinger. Det afspejles også af antallet af nordiske skuespillere i serien.

Vi Elsker Serier var så heldige at blive inviteret af HBO Nordic til en formiddag, hvor vi udover at kunne nyde en kop kaffe og en croissant, også fik muligheden for at møde tre virkeligt rare og seje danske skuespillere fra serien Vikings.

De tre skuespillere, som vi mødte, var:

vikings_alex

Alex Høgh Andersen som spiller Ivar the Boneless

Danske Alex Høgh Andersen blev født den 20. maj 1994. Han er primært kendt for sin rolle i julekalenderen Tvillingerne og Julemanden (2013) og fra Tobias Lindholms Oscar-nominerede film Krigen (2015). I Vikings spiller Alex Ragnars søn Ivar the Boneless.

vikings_marco

Marco Ilsø som spiller Hvitserk

Danske Marco Ilsø blev født den 29. September 1994. Han slog igennem som Mikkel i julekalenderen Mikkel og Guldkortet (2008) og har siden blandt andte medvirket i filmen Fasandræberne (2014). I Vikings spiller Marco Ragnars søn Hvitserk.

vikings_ida

Ida Marie Nielsen som spiller Margrethe

Danske Ida Marie Nielsen blev født den 20. august 1996. Hun har blandt andet haft roller i den danske tv-serie Anna Pihl (2006) og i filmen Lev stærkt (2014). I Vikings spiller Ida pigen Margrethe, der er slave af Ragnars sønner.

Vi fik endda mulighed for at stille et par spørgsmål til dem, og det er der kommet en Q&A ud af, som vi har fået mulighed for at dele med jer brugere.

Q&A med Alex, Ida og Marco fra Vikings:

Efter et veloverstået besøg hos Go’ Morgen Danmark, havde de tre skuespillere fra serien, lovet HBO Nordic at stille op til et roundtable interview. Det gav os og et par andre medier mulighed for at stille spørgsmål til disse tre imødekommende skuespillere.

https://imgix.vielskerserier.dk/2016/11/Vikings_QA.jpg

Vi kom selv lige til øllet, da der lige skulle overstås lidt praktisk arbejde med bloggen. Stemningen var hyggelig og uformel, og senere kom HBO Nordic's danske PR-manager Signe og præsenterede skuespillerne for os og viste samtidig denne seje trailer til den kommende anden halvdel til 4. sæson.

Da vi havde fået den gensidige præsentation på plads, var det på tide at stille et par spørgsmål.

Hvorfor skal man se serien Vikings?

Alex: Det skal man fordi det er meget storslået. Scenografien i serien er simpelthen fantastisk, og det hele er bare meget flot og fascinerende.

Marco: Især den nye sæson eller rettere sagt den anden halvdel af sæson 4, damn det glemmer jeg selv nogle gange.

(De tre skuespiller griner indforstået)

Ida: Derudover er det jo en spændende historie især for os danskere. Jeg har personligt lært og læst en del om Vikingetiden, men rent faktisk er serien mere populær ude i verden. Måske er vi bare blevet fyldt for meget med Vikinger og nordisk mytologi herhjemme (Ida griner).

Hvad kan vi forvente af den nye eller rettere sagt anden halvdel af sæson 4?

Alex: Jamen det man kan forvente er, at det hele er blevet større og mere ekstravagant. Derudover kan man forvente, at handlingen grundlæggende er autentisk, men der vil også være nogle fiktive elementer i historien.

Marco: Der er også meget mere drama. Ikke fordi der ikke var drama i de tidligere afsnit og sæsoner, men det hele er blevet ”spiced” mere op.

Hvad er det fedeste ved at være med i en serie som Vikings?

Marco: Udover at det jo bare er kæmpestort at få lov at være med i en succes som Vikings, så er selve skuespillet nok det fedeste. Det at få lov til at leve sig ind i karaktererne og udvikle sig sammen med sin karakter, det er helt fantastisk.

Ida: Ja, skuespillet er rigtigt spændende, selvom jeg generelt ikke bliver behandlet så sindssygt godt som slave. (Ida griner) Derudover er det rigtigt fedt med den teamspirit, der er på settet. Instruktøren går bogstaveligt talt og taler med os hele tiden og er meget nærværende, hvilket betyder rigtigt meget.

Alex: Ja, vi er også gode til at have det sjovt sammen og på trods af sprogbarriere, da vi jo er flere nationaliteter samlet, fungerer det hele bare rigtigt godt.

Har I nogle sjove anekdoter, I kan dele med vores brugere?

Marco: Hehehe uuuuhhha… Jamen, der er en hel del, men jeg er ikke sikker på, det er alt der tåler dagens lys. (De tre griner indforstået) Nej selvfølgelig sker der en masse sjovt på sådan et set, og som Ida var inde på, så har vi det kanonsjovt med hinanden.

Alex: Altså Travis Rimmel som spiller Ragnar, der er en af hovedrollerne, har jo f.eks skubbet Alexander i vandet. Alexander Ludwig spiller Bjørn, der også har en bærende rolle i serien.

Ida: Vi laver meget pis med hinanden på settet generelt, hvilket giver en loose stemning, og gør det hele meget nemmere. Det er dog lidt akavet, hvis man forsøger sig med en joke, der giver sindssygt god mening på dansk, og så falder det helt til jorden, hvis man ikke lige kan vinkle pointen på engelsk.

Hvordan kommer man med i en serie som Vikings?

Ida: Jeg var så heldig at have et godt agency, der sørgede for det hele.

Alex & Marco: Jamen, vi har været sammen hele vejen, og rent faktisk stod vi midt i Roskilde festivalen, da vi blev kontaktet omkring castingen, der ca. ville vare 20 minutter og foregå i Stockholm. Det var ret surrealistisk, men vi fik at vide, vi var gået videre til den endelige casting i Irland, så det var selvfølgelig det hele værd.

Alex: Det mest vanvittige og egentlig også ubehagelige er, at når man er til casting, sidder man og kigger på folk, man måske snart skal arbejde sammen med og er egentlig i den vildeste konkurrence. Det er derfor vildt dejligt, når det hele så er overstået, og man får at vide, man har fået rollen.

Marco: Vi fik også at vide, at vi ikke måtte tale med hinanden omkring, hvorvidt vi havde fået rollen eller ej. Det var dybt frustrerende at skulle gå og holde hemmeligt for hinanden, og igen en kæmpestor forløsning da man endelig kunne lykønske hinanden.

VIKINGS

Vi glæder os rigtigt meget til sæson 4. anden halvdel, der som nævnt tidligere har præmiere d. 1. december, hvor man også kan se alle de foregående sæsoner på HBO Nordic.

https://imgix.vielskerserier.dk/2016/11/Vikings_s4_part2.jpg
Foto: TV2 Play

Foto: HBO Nordic // Ragnas voksne sønner

Del artikel

Andre Serier | Nyheder