Serier | Nyheder

Q&A med Solvej – kunstneren bag Slå Hjerte slå fra serien 32 om Julie og Jesper

AfTrine Jerichau Roslev
15. januar 2020
solvej

Del artikel

I denne Q&A fortæller Solvej om tilblivelsen af Slå Hjerte slå, om en kommende udgivelse og om anbefalingsværdige serier.

I sjette afsnit af 32 (serien om Julie og Jesper) hører vi den fine sang Slå Hjerte slå. Sangen er komponeret og sunget af den vestjyske kunstner Solvej.

I denne Q&A fortæller Solvej om tilblivelsen af Slå Hjerte slå, om en kommende udgivelse og om anbefalingsværdige serier.

Serien om Julie og Jesper vandt Tvprisen i 2019 som Årets bedste comedy, og den har godt fat i det yngre danske publikum. Nu vises seriens fjerde sæson (32), hvori din sang Slå Hjerte slå spilles i sjette afsnit. Hvad tænkte du, da du fik at vide, at din sang skulle være med?

Jeg blev ret så BEGEJSTRET! Faktisk "fanede jeg ud" og sendte i min iver en form for jubelscene retur til Julie og co.

Hvad betyder det for dig, at din sang er med i lige netop den serie?

Jeg har ivrigt set seriens første sæsoner, som indholdsmæssigt ramte lige ind i det liv, jeg levede på det tidspunkt. Jeg følte mig vel set på en måde.

Så det betyder meget. Og uden at spoile noget som helst, så synes jeg også, at sangen er placeret fulstændig perfekt i afsnittet. Det er jo en afgørende scene, hvor blikket løftes lidt op, og hvor livets alvor sætter sig igennem.

Serien handler om to mennesker (Julie og Jesper), der træder direkte ind i en 30-årskrise, som de prøver at fornægte ved at overbevise andre og sig selv om, at 30’erne er de nye 20’ere. Julie og Jesper ser deres venner få børn, blive gift og flytte ud af byen, men de føler sig slet ikke klar til at tage disse voksenskridt i livet. Kan du genkende problematikken blandt unge i 30’erne?

Tjoe, det kan jeg vel egentlig nok. På en måde. Ihvertfald kan jeg genkende dét med, at når tempoet indbyrdes i en vennegruppe ændrer sig, og når man ikke længere helt er i sync med dem, man ellers plejede at følges med, så sker der et skred i relationen, og en ny situation opstår for alle involverede. Man skal finde en ny måde at være venner på. Og det kan da være svært.

Handler Slå Hjerte slå om samme emne?

Ikke helt. Og så alligevel. Den handler ihvertfald om ikke at være helt i sync med, hvordan livet ser ud.

Sangen blev skrevet en nat, hvor jeg ikke havde det så godt, som for at give mig selv en beroligende hånd på kinden. Jeg var kraftigt ramt af angstanfald i den periode og havde svært ved at mærke, hvor jeg hørte til, hvad der skulle ske, og hvem der passede på mig midt i det hele.

Jeg havde brug for at mærke, at selv om alting føltes overvældende og ude af kontrol, og selv om jeg ikke havde alt dét, jeg godt kunne tænke mig at have, så skulle det nok gå. Jeg måtte drage omsorg for mig selv og læne mig ind i tingene, som de var, netop dér og midt i den nat.

Slå Hjerte slå er din første sang, der spilles i en serie. Drømmer du om at skrive flere sange til serier?

Det korte svar er ja. Det noget længere svar er, at Slå Hjerte slå ikke blev skrevet direkte til serien, men blev hentet fra min debutplade.

Skulle nogen dog spørge mig, om jeg ville skrive en sang til en serie, og jeg kunne se mig selv bidrage til indholdet, ville jeg klart sige ja.

I serien hører vi en stor bid af Slå Hjerte slå. Hvor kan man høre hele sangen?

Den findes rent faktisk på begge mine plader, Fra Vestjylland og Hjem og Live i DOK Studio, der både kan streames og købes online.

Lyt til Solvejs musik på Spotify, Gateway og Bandcamp.

Har du flere udgivelser på vej?

Om et par uger rejser jeg til USA for at møde nogle mennesker og for at skrive og indspille et par sange. Og det er forhåbentlig ikke at tage munden for fuld, hvis jeg siger, at jeg udgiver min næste plade her i løbet af 2020.

Vi elsker anbefalinger af serier! Hvilken serie (udover 32, naturligvis) anbefaler du dine venner at se?
Åhh, jeg må tænke mig om (og pause).

Jeg ser ikke så mange serier. Eller, det er måske egentlig løgn. Men jeg ser ikke så meget af alt det nye. Dog har jeg alligevel og for nylig binget DR3-serien Pleaser og Netflix-serien Unbelievable. Fabelagtige og vigtige serier på hver deres helt forskellige måde.

Almindeligvis ville mine anbefalinger mere gå i retning af Taxa eller Rejseholdet for 90’er-nostalgiens skyld. Og forleden så min kæreste og jeg fx første afsnit af gode, gamle Landsbyen bare for at undersøge, om den var lige så god, som jeg huskede den. Det var den ikke.

BLÅ BOG

Kunstnernavn: Solvej
Navn: Solvej Nygaard Gregersen
Født: 1984 i Svendborg. Opvokset i Fjaltring, på den jyske vestkyst.
Udgivelser: Fra Vestjylland og Hjem (2017), Noget er på vej (single, 2018) og Live i DOK Studio (2019)
Instagram: solvejmusik
Facebook: solvejmusik

Se optagelsen fra live-indspilningen af Live i DOK Studio s">her.

32 med Julie og Jesper kan ses på Xee.

LÆS OGSÅ: Aktuelle serier i januar 2020

Del artikel

Læs mere omjulie og jesper

Andre Serier | Nyheder