Serier | Nyheder

'Riget Exodus' har fået premieredato - se traileren her

AfCarina Nørgaard Schou
23. august 2022
Riget III anmeldelse
Billede fra Riget Exodus. Foto: Zentropa, Viaplay og DR

Del artikel

Nu kan du godt begynde at glæde dig! Zentropa har endelig breaket

Riget Exodus får premiere 9. oktober 2022 på Viaplay.

Dagens bedste nyhed kommer fra den næsten hellige treenighed, der er Zentropa, Viaplay og DR. Og ud fra traileren at dømme tegner det til at blive alt andet end kedeligt gensyn!

Castet består af både gamle kendinge fra tidligere sæsoner såvel som nye ansigter, og titelmelodien, som vi kender så godt fra Riget i & II, får lov at sætte stemningen endnu en gang.

Porten åbner sig på ny


I følge pressemeddelelsen udsendt fra Viaplay, DR og Zentropa er handlingen næsten helt metafiktiv: Stærkt påvirket af spøgelses-TV-serien Riget søger søvngængeren Karen svar på seriens uafklarede spørgsmål for at redde hospitalet fra undergang. En aften, da Karen går i søvne, ender hun på mystisk vis foran Rigshospitalet. Porten til Riget er begyndt at åbne sig på ny.


Med Riget Exodus fortsætter og afslutter Lars von Trier sin internationalt berømmede kultserie-klassiker fra 1990’erne: Spøgelseshistorien om hospitalet ved blegedammene, hvor det onde har vundet fodfæste, og lægevidenskaben har sin daglige kamp med sig selv, med svenskerne og det overnaturlige og uforklarlige i en blanding af gys, gru og grin.

Et overlegent cast


Riget

Nikolaj Lie Kaas giver den som den indebrændte reservelæge Filip Naver, og Nicolas Bro er portøren Bulder. Rigets helt nye opvaskere spilles af Jesper Sørensen og en specialfremstillet robot.

Ghita Nørby er tilbage i rollen som den tidligere narkoselæge Rigmor Mortensen, og den tidligere reservelæge Judith spilles af Birgitte Raaberg. Henning Jensen er tilbage som Hospitalsdirektør Bob, og sygeplejersken Camilla spilles igen af Solbjørg Højfeldt. Også et gensyn bliver det med Peter Mygind som Mogge og Søren Pilmark i rollen som reservelægen Krogshøj også kaldet Krogen. Laura Christensen vender tilbage i rollen som Mona, og Udo Kier ses i rollen som Storebror.

Svenske verdensstjerner


Den svenske superstjerne Mikael Persbrandt spiller overlægen Helmer Jr., også kaldet Halmer, søn af den legendariske Stig Helmer – den notorisk dansk-hadende svenske overlæge, som Ernst Hugo Järegård fik udødeliggjort i seriens første sæsoner. Tuva Novotny spiller neuropsykologen Anna, der hjælper Helmer Jr. med at falde til på Rigshospitalet, og sikrer at alt går rigtigt til.


Den svenske verdensstjerne Alexander Skarsgård ses i rollen som svenskernes advokat på Rigshospitalet, en rolle han arver efter sin far, Stellan Skarsgård, som også spillede advokat i anden sæson af Riget. Ida Engvoll spiller rollen som hackeren Kalle.


I de øvrige roller ses bl.a. David Dencik, Anders Mossling, Asta August, Jens Albinus, Vic Carmen Sonne, Danica Curcic, Charlotte Sieling, Cyron Melville, Paul Hüttel og Stig Hoffmeyer.

Fakta om 'Riget Exodus':


Riget Exodus

Lars von Trier har som i de tidligere sæsoner skrevet manuskriptet sammen med Niels Vørsel. Louise Vesth producerer for Zentropa Entertainments, mens Viaplay og DR er co-producenter.


I forbindelse med produktionen af Riget Exodus har Riget I & II undergået en gennemgribende restaurering, således at alle sæsoner kan udsendes samlet i højeste kvalitet til både gamle og nye fans. De restaurerede udgaver kan ses nu på Viaplay og senere på året på DR.

Del artikel

Andre Serier | Nyheder

Mest læste