Serier | Nyheder

Så meget tjener de bedst lønnede stjerner i serier

AfKim Sørensen
9. juni 2016

Del artikel

...og et par danskere

Det skal jo ikke handle om serier det hele! På et tidspunkt er vi nødt til at runde det. Den følelse vi ikke rigtig kan slippe! Hvad tjener min nabo mon? Det er sikkert mere end mig! Eller er min ekskæreste sammen med en mand, der er mere ved muffen end mig selv? Og hvad nu hvis jeg bare havde søgt ind på skuespillerskolen, havde jeg så ikke været mangemillionær nu og boet i et Hollywood palæ med en butler, der hedder James? …Vi skal selvfølgelig runde det store issue - PENGE! Kilden til lykke vil nogen påstå eller kilden til endeløst magtbegær og menneskeligt forfald - You decide!

Nå, men lad os komme til det vigtigste punkt. Hvad tjener de der seriestjerner egentlig ved at medvirke i serier?

Jeg har udforsket diverse sites og min gode buddy Google, samt talt med andre fellow serie-nørder omkring emnet, og det er der kommet lidt information ud af.

Lad os starte med at kigge på en af de største danske stjerner, som man må sige har fået et gennembrud i USA. Her taler jeg om Nikolaj Coster-Waldau, som de fleste kender fra kæmpe successen “Game of Thrones” fra HBO.

Efter sigende har Nikolaj Coster-Waldau forhandlet sig til den klækkelige hyre af kr. 1,8 mio for hvert afsnit af Game of Thrones, han medvirker I, og her er der tale om ca. 10 mio pr. sæson.

To andre danskere, der har haft fint med succes ved at medvirke i en TV serie er Mads Mikkelsen og Ulrich Thomsen i henholdsvis Hannibal og Banshee, men det har desværre ikke være muligt for mig at finde frem til, hvor meget de to har tjent ved at medvirke i serierne. Mit gæt er dog, at det ikke er helt små penge, der er tale om. Specielt i serien Banshee, der allerede har ramt sæson 4. Denne serie kan ses på HBO Nordic.

En ting er danskerne, og det er selvfølgelig mega fedt, når det går dem godt “Over there” Men en anden ting er de amerikanske og udenlandske serie-skuespillere fra de store primetimeserier, og den løn de kan trække, for der er tale om lidt mere end lommepenge til lørdagsslik.

Ashton Kutcher, som tog over som hovedrolle-indehaver efter skandalekongen Charlie Sheen i serien “Two and a half men” topper listen med svimlende 16,8 mio. dollar i årsløn for hans medvirken i serien.

Jeg har hentet en liste fra Business.dk, som har offentliggjort en liste med 11 af de absolut bedst betalte serie-stjerner som I med beundring, fascination og måske en anelse misundelse kan læses her:
http://www.business.dk/billede/se-tv-stjernernes-vilde-loenninger

Del artikel

Andre Serier | Nyheder