Serier | Nyheder

Se traileren med Michael Douglas som Benjamin Franklin i ny historisk miniserie

Af
Signe Bjørg Granberg
13. marts 2024
'Franklin'
Michael Douglas spiller hovedrollen som Benjamin Franklin i den nye miniserie på Apple TV+ / Foto: Apple TV+

Del artikel

Periodedramaet 'Franklin' med Oscar-vinder Michael Douglas i hovedrollen og Tim Van Patten fra 'The Sopranos' og 'Boardwalk Empire' som instruktør har fået premieredato og helt ny trailer.

Den nye, historiske miniserie, Franklin, er baseret på Stacy Schiffs Pulitzer-prisvindende roman, A Great Improvisation: Franklin, France, and the Birth of America.

Serien fortæller den spændende historie om den amerikanske statsmand, fysiker og politiker, Benjamin Franklin, der i 1776 bliver sendt på en hemmelig mission til Frankrig midt i den amerikanske revolution.

Selv om Franklin var 70 år på det tidspunkt og ikke havde nogen diplomatisk uddannelse, formåede han at bruge sin opfindsomhed til at skabe den fransk-amerikanske alliance i 1778 samt fredsaftalen med England i 1783. Uden Franklins otteårige ophold i Frankrig, ville amerikanerne ganske enkelt ikke have vundet uafhængighedskrigen.

Foruden Douglas i titelrollen, kan man også opleve stortalentet Noah Jupe (The Undoing, A Quiet Place), Thibault de Montalembert (Call my agent!), Daniel Mays (Line of Duty), Ludivine Sagnier (Lupin) og Eddie Marsan (Ray Donovan).

Serien er instrueret af Tim Van Patten, der har haft instruktørhatten på i et væld af store serier som Masters of the Air, The Sopranos og Boardwalk Empire.

Franklin får premiere 12. april på Apple TV+.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Serier | Nyheder