Serier | Nyheder

Serierejser afsnit 1-3 og final words

AfKim Sørensen
12. februar 2020
serierejser

Del artikel

I Serierejser følger vi to serienørder, der tager til USA for at lære mere om det tv-landskab, som de begge elsker. På deres rejse kommer de forbi den amerikanske Østkyst, Californien, den dybe Syd og det nordvestlige USA, og de runder serier som The Sopranos, The Wire, Six Feet Under, Twin Peaks, True Detective og Mad Men.

Vi er meget stolte af den feedback og interesse, der har været i forbindelse med vores webserie-format Serierejser. Formålet var over fem afsnit at tage jer med på en rejse ind i seriernes USA i bedste Roadmovie-stil. Fra at besøge ikoniske locations til nørdede genskabelser af scener fra vores favoritserier, så håber vi formatet var bare halvt så underholdende og informativt at se, som det var at filme og tilrettelægge.

Det var derudover ambitionen at tage jer med bag kameraet og give et indblik i det produktionelle arbejde, der ligger i at skabe nogle af de bedste serier, du kan finde på HBO Nordic, der var vores kommercielle partner på projektet. Samtidig var det formålet at give taletid til de mennesker, der både igennem arbejde med f.eks klipning, lyd, skuespil og projektledelse er med til at skabe fundament for en series udtryk.

Vi håber, I vil bruge vinterferien på at se afsnit 1-3, hvis I ikke har fået dem set endnu. Afsnit 4-5, som var en Twin Peaks-special, var desværre kun tilgængelig i en begrænset periode, men vi lover, at der kommer et format omkring Twin Peaks fra vores rejse, som du snart kan se. Vi lover også, at der kommer meget mere Twin Peaks i kommende fremtid. Faktisk er april måned en slags Twin Peaks-måned... mere information følger. Vil du gerne være up to date, så tilmeld dig vores nyhedsbrev her, så du får information direkte i din indbakke, så snart der er nyt.

Læs om Serierejser og se afsnit 1-3 her:

Serierejser udforsker det amerikanske tv-landskab på flere måder, og seerne kommer med på en rejse til diverse locations og om bag kulisserne. Vi besøger nogle af de steder, hvor tv-serierne er indspillet, og vi hører nogle af de fascinerende historier bag seriernes tilblivelse. Vi hører fra skuespillere, men også fra producere, filmfotografer, klippere, instruktører, komponister og lyddesignere. Vi ser kendte og ukendte dele af det amerikanske tv-landskab, og vi besøger brede seriesucceser som The Walking Dead og smalle kritiker-darlings som Halt and Catch Fire.

Serierejser er et mix af road movie, serienørderi og behind-the-scenes-dokumentar, og den blander interview med locationoptagelser og skøre rekonstruktioner. Spænd selen, og tag med på en forunderlig rejse til det amerikanske serielandskab i det, der kunne betegnes som ”Sideways for serienørder”.

Skabere og værter: Kim Sørensen & Andreas Halskov

Filmfotografi og instruktion: Jan Oxholm og Lasse Lorenzen

Klipning: Jan Oxholm

Afsnit 1: Østkysten (The Eastcoast)

Om afsnittet:

(Der forekommer referencer til afslutningen af The Sopranos i afsnittet)

Afspil afsnit :

Afsnit 2: Syden (The South and Beyond)

Om afsnittet:

(Der forekommer referencer til afslutningen af Halt & Catch Fire i afsnittet)

Afspil afsnit :

Afsnit 3:Californien (California)

Om afsnittet:

(Der forekommer referencer til afslutningen af Big Little Lies i afsnittet)

Afspil afsnit :

Læs også: Serierejser – Guide til den amerikanske østkyst

Læs også: Fra ”Drømmefabrik” til dyster dramatik: Californien på TV

Læs også: En rejse til Den dybe Syd

Del artikel

Andre Serier | Nyheder

Mest læste