Serier | Nyheder

Spørgsmål vi aldrig får svar på i Game of Thrones

AfClaus Holm
24. maj 2019
Spørgsmål vi aldrig får svar på i Game of Thrones
(Foto: Game of Thrones/HBO)

Del artikel

Nu hvor Game of Thrones er slut, og vi ser tilbage på de otte sæsoner, så kan det ikke undgås at man lægger mærke til de mange løse ender i plottet.
https://imgix.vielskerserier.dk/2016/04/spoiler-alert.png

(Spoilers for slutningen på serien)

Det kan være historier, der blev opgivet, eller karakterer, der blev glemt, og hvis historie aldrig blev afsluttet. Jeg vil dog prøve at koncentrere mig mest om de første.

Hvad var Lysets Herres endelige plan?

Lysets Herre – altså den ildgud som Melisandra og Thoros begge var præster for – havde en helt bestemt plan. Hans udvalgte, Azor Ahai, skulle slå Nattens Konge ihjel med sit magiske våben, ligesom han gjorde det for 1000 år siden. Melisandre troede først at det var Stannis, der var denne reinkarnerede helt, så mente hun det var Jon Snow (efter at han blev bragt til live af netop Lysets Herres magi). Vi blev fortalt at Lysets Herre var modpolen til Nattens Konge, og at de havde en slags evig krig kørende, altså nærmest som Gud og Djævelen i den kristne mytologi. Det viste sig jo som bekendt at være Arya Stark, der slog Nattens Konge ihjel – og derefter gik Melisandre helt stille ud i sneen og døde af alderdom! Vi fik intet at vide om profetien, eller om hvad guderne NU vil foretage sig, nu hvor den ene åbenbart er død. Var deres eneste vilje, at få Beric til at overleve længe nok til at beskytte Arya, og i så fald, hvorfor genoplive Jon?

Dothrakierne i Westeros. Hvad vil der ske med dem nu? Deres Khaleesi er død. De er i et fremmed land, hvor de ikke taler sproget og hvor de betragtes som barbarer. Har de tænkt sig at tage hjem igen til Essos? Eller vil de blive og være Westeros svar på Hells Angels? Hærge, plyndre og dræbe mens de ridder rundt i Westeros? Hvor længe vil Kong Bran kunne sidde på sine hænder og lade dem gøre det?

Og nu vi snakker om Essos – hvordan går det mon med Danys riger derovre, når hun aldrig vender tilbage? Ikke et ondt ord om Daario – men han var og blev jo en lejesoldat. Hvordan vil landet hænge sammen, når han skal styre det hele? Vil slaveriet blive genoptaget? Og hvad med troldmændene, som stjal Danys drager – dem glemte vi alt om efter hendes visioner.

Hvor fløj Drogon hen? Og finder Bran ham igen med sine kræfter? Er han mon fløjet til Valyria, hvor dragerne i sin tid kom fra? Vi ved jo at Valyria stadig ligger der (Det var der, Jorah og Tyrion blev angrebet af stenmænd) og er et farligt sted, hvor man ikke frivilligt tager hen.

Hvilke eftervirkninger fik det for religionen i Westeros, at Cersei bombede den store kirke med alle folk indeni? Det svarer jo effektivt til at udslette vatikanet, og man skulle tro, at en sådan handling ville sende chokbølger gennem den religiøse del af verden. Men vi har intet – intet - hørt til eftervirkningerne. Blev der kåret en ny High Septon? Bygger de en ny kirke? Eller er troen på de Syv bare slut nu? Der var hundreder – hvis ikke tusinder – af Spurve, og selvom Højspurven blev dræbt ved eksplosionen var der rig mulighed for at de kunne fortsætte.

Hvad skete der med Jernbanken, og de kæmpe lån som Cersei havde taget hos dem? Betalte hun det hele ud med de penge, hun stjal fra Highgarden? Vi hører ikke mere til dem derefter, men ellers kan der vente Bran og Tyrion en kedelig overraskelse en dag, når gældsopkræveren banker på…

Hvad skete der med de breve, Varys sendte ud fra Dragonstone, hvor han fortalte, at Jon Snow var en Targaryan? Vi ser ham ganske vist brænde et brev, men vi så også ravne ved siden af ham, hvilket kunne tyde på, at han har sendt flere af brevene afsted. Vi hørte intet til det bagefter, så åbenbart er de breve røget i ”ravne-spam” mappen…

Ellaria Sand blev lovet, at Cersei ville holde hende i live mens hendes datter langsomt døde. Hun sagde endda at hun ville tvangsfodre hende. Men efter Kings Landing blev ødelagt så vi ikke mere til hende, og ved kongemødet var der tilsyneladende en ny prins af Dorne. Vi finder aldrig ud af Ellerias skæbne. Det havde måske været relevant lige at tjekke fangehullerne efter slaget.

Tilsvarende hører vi heller ikke noget til Huset Reed, selvom Meera Reed jo stadig var i live. Der er nogen der mener, at en af deltagerne ved mødet er fra Huset Reed, men det er der ingen bekræftelse på. Meera og Bran var jo alligevel relativt tætte på hinanden i flere år, og man skulle tro hun ville lade høre fra sig når han blev konge.

Er vinteren stadig på vej? Vi ved at The White Walkers bragte selve isvinteren med sig – men Westeros har jo også ”normale” vintre, som ikke er helt så slemme, men dog stadig er længere end normalt. Er den på vej? Eller går landet simpelthen glip af vinteren denne gang? Og nu vi er ved The White Walkers – hvad gjorde de egentlig med de babyer, de tog? White Walkers ældes tilsyneladende ikke, så de voksede ikke op og blev nye Walkers. Så hvad skulle de med alle de børn?

Æslet og bikuben – Tyrion har gang på gang begyndt på en vittighed om at han gik ind på et bordel med en bikube og et æsel. Men nu får vi aldrig slutningen på vittigheden! Dette er jo næsten den værste på hele listen…

Er der spørgsmål du mangler et svar på, eller en del af plottet, du mener er blevet glemt?

Læs også: Podcast-anmeldelse: Game of Thrones

Læs også: Anmeldelse af Game of Thrones sæson 8 - sidste episode

Del artikel

Andre Serier | Nyheder