Serier | Nyheder

Svensk gyserserie med danske Jonathan Harboe på vej til Viaplay

AfBuster Kristensen
14. april 2021
Foto: Viaplay / Dystopia

Del artikel

De store svenske skove danner rammen om ny gyserserie fra Viaplay, der har danske Jonathan Harboe i en central rolle. Serien får premiere til sommer.


Dystopia

I serien samles en flok unge fra hele Europa, der skal deltage i et stort anlagt rollespil, men det viser sig snart at virkeligheden overgår fantasien. De unge er nemlig ikke alene i skoven, og mørke kræfter er på spil. Serien har psykologiske aspekter, tempo og action, men også kærlighed.

Sådan forklarer danske Jonathan Harboe (Sjit Happens), der medvirker i Dystopia. I en pressemeddelelse fra Viaplay fortæller han videre: ”Spændingen mellem de romantiske skove og den ubehagelige gamle fabrik, hvor vi optager, skaber en meget stærk atmosfære i serien.”

Emmy-vindende selskab bag ’Dystopia’

Idéen til den Dystopia er skabt af Richard Jarnhed og Lotte Westberg. De to har erfaring med den psykologiske gysergenre, da de sammen skabte Viaplay-serien Forbandet i 2018, hvor danske Mathilde Norholt (Sorte kugler, 2900 Happiness) medvirkede.

Det svenske produktionsselskab Jarowskij står bag begge serier, og har bl.a. tidligere vundet den prestigefyldte Emmy-award for reality-serien Wild Kids.

Del artikel

Andre Serier | Nyheder