Serier | Nyheder

Svensk satire over ubådshændelsen i 1981 får aktuel hovedrolleindehaver og premieredato

Af
Daniel Lindekilde Engberg
6. juli 2023
Whiskey on the Rocks
Fra venstre Bjørn Stein, Rolf Lassgård, Henrik Jansson-Schweizer, Jonas Jonasson. / Foto: Johan Paulin/SVT og Torbjörn Andersson/TT

Del artikel

'Whiskey on the Rocks' udspiller sig under den kolde krig i Sverige med udgangspunkt i virkelige hændelser, og har stærke kræfter foran og bag om kameraet.

Whiskey on the Rocks er en svensk, satirisk miniserie fortalt over seks afsnit. Handlingen centrerer sig om faktiske begivenheder tilbage i 1981, da den russiske ubåd, U-137, gik på grund ved en hemmelig, svensk marinebase. Et stort chok for det svenske folk, da det var en stor krænkelse af svensk territorium, og så endda mens den kolde krig stadig var i vigør.

I hovedrollen ser vi Rolf Lassgård, som mange nok vil kende som Ove fra hitfilmen En mand der hedder Ove, Mikael Beskow fra Exit og senest i den aktuelle Hændelser ved vand, hvor han spiller Birger Torbjörnsson. Han spiller Sveriges statsminister, Thorbjörn Fälldin, der pludselig finder sig selv i verdenspressens søgelys ovenpå ubådshændelsen. Han skal navigere både de øverstkommanderende i sit eget kabinet, der er ude efter blod, de to atommagter USA og Sovjetunionen og den glatte sovjetiske ambassadør.

Stærke kræfter bag

Ud over Rolf Lassgård, så er der også velkendte kræfter bag kameraet på Whiskey on the Rocks.

Historien kommer fra forfatteren Jonas Jonasson, der slog igennem med bogen Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt, der også senere blev adapteret til en filmserie. I Instruktørstolen har vi skaberen af den populære dansk-svenske krimiserie, Broen, Bjørn Stein.

Whiskey on the Rocks står til at få premiere i Sverige i december 2024, og lancerer senere globalt på Disney+ på et endnu ikke annonceret tidspunkt.

Del artikel

Andre Serier | Nyheder

Mest læste