Serier | Nyheder

Tove Ditlevsens selvbiografiske roman bliver til en tv-serie

AfTrine Jerichau Roslev
8. juli 2021
tove dilevsen
Foto: Tove Ditlevsen/Nordisk Film

Del artikel

Forfatteren Tove Ditlevsens liv skildres i ny tv-serie.

pressemeddelelse afslører Nordisk Film én af årets største danske serienyheder

Tove Ditlevsen udgav bogen i 1971, og den skildrer hendes fire ægteskaber og et liv som kunstner, mor, hustru og misbruger.

Det er denne fortælling, der fortælles i den kommende tv-serie i miniserieformat.

Succesduo bag serien


DronningenLang historie kort

Om Trine Dyrholm også skal medvirke i denne serie, røber Nordisk Film ikke. Tværtimod. Ingen skuespillere nævnes i pressemeddelelsen.

Til gengæld får vi et indblik i manuskriptforfatterens tanker:

"Tove Ditlevsens liv udgør i al sin fandenivoldske kompleksitet et fascinerende og inspirerende stof for os som filmskabere. Hun vil have det hele - karriere, børn, kærlighed, frihed - og drages samtidig konstant mod at destruere enhver form for harmoni og lykke. Toves eksistentielle splittelse mellem livets modsatrettede længsler og drømme giver genklang i et publikum af i dag og i os som fortællere. Hun er en på samme tid identificerbar og gådefuld personlighed, man aldrig bliver træt af at gå på opdagelse i, og hendes erfaringer balancerer på den delikate linje mellem genkendelighed og uforudsigelighed, der gør det til uovertruffent dramatisk stof at bearbejde til film.”

Et fuldstændig fantastisk værk

”GIFT er et fuldstændig fantastisk værk, der er komplekst, brutalt og rørende og jeg kan ikke forestille mig nogle bedre til at fortælle og fortolke Tove Ditlevsens historie end lige præcis May og Maren Louise. Med dem i spidsen for dette store kollaborative filmiske værk vil publikum kunne glæde sig til en moderne og samtidig universel fortælling om eksistentiel rodløshed og en kvindes jagt på noget større. ”

Hvornår serien får premiere, hvad serien skal hedde, og hvor serien kan ses må vi vente med at få at vide.

LÆS OGSÅ: Nye serier og sæsoner på streamingtjenesterne i juli

LÆS OGSÅ: Sofie Gråbøl indtager hovedrollen i ny dansk serie af Lone Scherfig

Del artikel

Andre Serier | Nyheder