Serier | Nyheder

Viaplay-dokumentar på vej om det svenske 90'er-popband Ace of Base

Af
Signe Bjørg Granberg
15. april 2024
'Ace of Base'
Ny dokumentarserie om popfænomenet Ace Of Base har premiere på Viaplay 1. maj / Foto: Viaplay

Del artikel

'Ace of Base – All That She Wants' fortæller historien om et af 90'ernes største musiknavne, der tog verden med storm, men aldrig opnåede den store anerkendelse i hjemlandet Sverige.

All That She Wants, The Sign, Happy Nation, Beautiful Life. Var man ung i 90'erne, vil alle disse sangtitler nok lyde bekendte og rime på det svenske band, Ace of Base, der bestod af de tre søskende Jenny, Malin og Jonas Berggren samt Ulf Ekberg.

Nu, 30 år efter, bandet slog igennem på verdensplan, kommer der en ny dokumentar, der både er en succesfortælling om bandet, men også en fortælling om den modgang, de kæmpede med og som splittede dem ad. Der er en masse klip fra koncerter, behind the scenes-materiale, der aldrig før er blevet vist, og adskillige interviews.

https://imgix.vielskerserier.dk/2024-04-15/ulf-ekberg-jenny-pet_661ce7765b110.jpg
Tre ud af de fire bandlemmer medvirker i dokumentarten 'Ace of Base - All That She Wants'
Foto: Viaplay/Johnny Wohlin

Ace of Base har solgt næsten 50 millioner plader siden deres debut på hitlisterne i 1992, og selv om de ikke fik anerkendelse i deres hjemland Sverige, erobrede de verden og hitlisterne – ikke mindst i Danmark.

Jenny Berggren, der var forsanger i bandet sammen med søsteren, Malin, fortæller, hvor meget Danmark betød og stadig betyder for bandet:

– Jeg elsker Danmark! Vores historie blev født i studiet på den ene kyst – kun for at rejse over havene og blive til et eventyr i Danmark, vores musikalske hjemland, hvor vores succes blev født. I Danmark lærte vi business på den hårde måde, men på dén måde, danskerne gør det: Sjovt og grundigt (...) Jeg betragter stadig starten på Ace of Base i Danmark som én af de bedste tider i mit liv.

Ace of Base All That She Wants er skabt og instrueret af Jens von Reis, som har arbejdet på dokumentaren i et par år. Han fortæller, at det har været en stor udfordring for ham:

– Man kunne tro, at fænomenet Ace of Base bare er et glansbillede på succes, men bag facaden fandt jeg en historie om søskendekærlighed, drømme og venskab – men også om bitterhed, misundelse og mistillid. Bestanddele, der gjorde denne dokumentar til det mest udfordrende, jeg nogensinde har lavet.

Ace of Base All That She Wants består af tre afsnit og får premiere 1. maj på Viaplay.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Serier | Nyheder