Streamingtjenesten DRTV besidder en endeløs mængde af indhold, som dækker over en bred vifte af emner. Alt fra krimiserier til dokumentarer.
Til tider er det svært at finde ud af, hvad man skal se, så her er vores fem bud på dokumentarer, du skal se på DRTV lige nu.
Få alle vores TV anbefalinger her!
Hård udenpå
Hård udenpå følger seks mænd, som har valgt det hårde udseende og det liv, som følger med. Et liv fyldt med midler som stoffer og konstant træning til at opretholde de pumpede muskler og den hårde attitude. Dog går det ikke altid nemt.
Bag facaden håndterer de daglige problemer med kærlighed, lavt selvværd og dårligt helbred, samtidig med at deres livsvej risikerer dem at komme i fængsel. Det er et liv, som de fleste ikke drømmer om.
Seeren kommer ind i deres hverdag, hvor de er vidner til, hvordan mændene sætter deres helbred på spil for et hårdt look. Dokumentarserien sætter spørgsmålstegn ved, hvordan ens udseende og fremtrædelse er vigtigere end sit helbred og en velfungerende hverdag uden steroider og stoffer.
Læs også: ‘Den store bagedyst’: De 5 mest geniale kager i tv-showets historie
Yahya – Den fødte digter
Denne dokumentar formidler historien om en af Danmarks største digters liv fra start til slut; Yayha Hassan. Han udgav kontroversielle digte om sin voldelige far og miljøet hjemme som barn og nåede kun at blive 24 år gammel, da hans indre dæmoner tog over til sidst.
Historien bliver fortalt gennem hans nærmeste, hvorfra seeren får et indblik i Hassans barndom og opvækst, som ikke var uden skavanker. Han var omringet af et kriminelt miljø, som sagtens kunne have været et omdrejningspunkt i hans liv, men alligevel formåede han at blive forfatter.
Dokumentaren er en smuk fortælling om en digter, som døde alt for tidligt. Seeren får indblik i, hvordan Yayha Hassan var som person bag digtesamlingen og oplever ham bag alt sin succes.
Jeg er på stoffer
Jeg er på stoffer følger fem stofmisbrugere på deres rejse med at komme ud af deres misbrug. Dokumentarserien tager seeren med bag kulissen og viser, hvordan et stofmisbrug ser ud, og hvilke problematikker der følger med, når stoffer er det eneste, du kan tænke på hver dag. Problematikker som boligsituation, familie, økonomi og helbred, der bliver værre, jo dybere i stofmisbruget, de er.
Dokumentarserien følger blandt andet et søskendepar ved navn Stephanie og Michelle, som begge er stofmisbrugere, hvor Stephanie er mere motiveret til at komme ud af misbruget, end Michelle er.
Her får seeren indblik i, hvordan det er både at være stofmisbruger og pårørende til en, der bærer på det samme problem. Dette giver Stephanie udfordringer, da Michelle konstant prøver at få sin søster tilbage på stoffer, så de kan misbruge sammen. Hvordan bliver man fri fra stoffer, når ens nærmeste konstant selv falder i og trækker en med ned?
Læs også: Du må godt: 5 reality-programmer du vil elske
POV
POV, som står for point of view, er en dokumentarserie, som følger forskellige menneskers liv, hvor du ser alt fra deres synsvinkel. Man ser aldrig vedkommendes udseende, men lever deres liv igennem deres øjne. Personerne man følger, har forskellige udfordringerne i deres liv ud fra, hvad deres hverdag besidder. Blandt andet følger man en misbruger, en prostitueret og en som overspiser, hvor man kan se de væmmelige øjeblikke fra deres hverdag.
Dokumentarserien pakker ikke de uhyggelige detaljer væk, så hvis man er en sart sjæl, kan den være en udfordring at komme igennem. Den viser det virkelige liv, hvor intet er gemt væk. Så hvis du nogensinde har undret dig over, hvordan en transkønnet eller selvskadende kommer igennem deres hverdag, så er denne dokumentarserie noget for dig.
Emilie Meng – en efterforskning går galt
Alle danskere kan huske, da Emilie Meng forsvandt i 2016 efter en bytur i Slagelse, og hvilken tragisk ende sagen havde. Denne dokumentarserie giver et overblik over Emilie Mengs forsvinden og efterforskningen af hendes mord fra start til slut.
Seeren får et indblik i, hvordan det danske politi svigtede Emilie Meng og hendes nærmeste i forhold til deres indsats i efterforskningen. Der var så mange spor, som ikke blev fulgt op på, hvilken gør seeren frustrerede på familien Mengs vegne. Blandt andet en lys personbil, som var der på samme station, som Emilie befandt sig på, og optagelser af bilens rute.
Læs også: Her er de 5 mest vanvittige reality-programmer
Det er en frustrerende fortælling, da den viser, at dem, som vi skal stole mest på, og som er uddannet til at finde frem til svarene, ikke har været dygtige nok. Dette har resulteret i tabte spor i sagen, som kunne have været vejen til Emilie Mengs morder. Finder vi nogensinde morderen, der tog Emilie Meng væk fra sin familie, eller er sporene tabt for altid?
Du kan se alle ovenstående dokumentarer på DRTV.