TV | Nyheder

Nyrestaureret udgave af tv-klassikeren ’Huset på Christianshavn’ på vej til DR

Af
Signe Bjørg Granberg
10. januar 2024Opdateret 1. marts 2024
'Huset på Christianshavn'
'Huset på Christianshavn' kommer i en nyrestaureret udgave på DRTV i foråret 2024 / Foto: DR

Del artikel

'Gensyn' er navnet på DR’s nye arkivtilbud, som får premiere på DRTV 15. marts. Det sker blandt andet med en nyrestaureret udgave af ’Huset på Christianshavn’.

Gensyn er navnet på DR’s nye arkivtilbud med fokus på dansk kulturarv, hvor DR løbende udvælger dele af sit arkiv og stiller det til rådighed for seerne.

Gensyn får premiere 15. marts på DRTV, og det sker blandt andet med en nyrestaureret udgave af tv-klassikeren Huset på Christianshavn samt andre mindeværdige DR-programmer som Ka’ De li’ østers, Nana, Lørdagshjørnet og Gamle Danmark.

'Gensyn' på DR
Gensyn er navnet på DR’s nye arkivtilbud, som får premiere på DRTV til foråret bl.a. med ’Huset på Christianshavn’
Foto: DR

Lanceringen af Gensyn kommer, efter et politisk flertal sidste år besluttede at stille dele af DR’s omfattende arkiv til rådighed på en lettilgængelig og indbydende måde. Det er en opgave, som DR – ifølge generaldirektør Maria Rørbye Rønn – har set frem til at løfte:

– DR’s arkiv er et rent skatkammer af programmer fra tidligere tider, som giver nye perspektiver på nutiden. Vi vil gerne sikre, at der sammen med alle nyproduktionerne og dækning af samtiden på DRTV bliver en rigtig god mulighed for at gå på opdagelse i arkivet. Jeg tror, at Gensyn kan bidrage til netop det ved at tale til både vores nostalgi og gøre os nysgerrige efter at vide mere om vores fælles kulturarv. For nogle gange kan man finde ro og lære meget om den tid vi lever i ved at tage et kig tilbage, siger generaldirektøren.

'Huset på Christianshavn'
Helle Virkner er en af de medvirkende i tv-klassikeren 'Huset på Christianshavn'
Foto: DR

Et af flagskibene i Gensyn bliver den nyrestaurerede udgave af Huset på Christianshavn. Serien blev vist på DR gennem det meste af 1970’erne med ikke færre end 84 afsnit. Den blev instrueret på skift af Erik Balling, Tom Hedegaard og Ebbe Langberg og er skrevet af flere kendte forfattere som Leif Panduro, Johannes Møllehave, Benny Andersen, Paul Hammerich og Lise Nørgaard.

– Vi har valgt at give Huset på Christianshavn et filmteknisk ansigtsløft, som vi gjorde det med Matador i 2017. Det gør vi, fordi vi mener, at den er en væsentlig del af vores fælles kulturarv, og fordi den næst efter Matador er den af vores ældste serier, som danskerne er allergladest for fortsat at se rigtig meget, siger Maria Rørbye Rønn.

Efter planen får Gensyn premiere med 15 udvalgte temaer, der skal udgøre fundamentet for arkivtilbuddet.

Del artikel

Andre TV | Nyheder

Mest læste