Film | Guides

Bliv klar til premieren på 'John Wick 4' – Her kan du se de første 3 film

AfDaniel Lindekilde Engberg
21. marts 2023
John Wick
Keanu Reeves i 'John Wick: Chapter 2' / Foto: Lionsgate/Allstar/Ritzau Scanpix

Del artikel

John Wick er en af de største action franchises lige nu, og man kan argumentere for, at filmserien var startskuddet på en form for renæssance for Keanu Reeves. Her kan du se John Wick-filmene.

Det fjerde kapitel i John Wick-franchisen er lige rundt om hjørnet og får premiere 23. marts. Det er således på tide at få set de første tre film (eller hvor mange du nu skulle mangle) for at blive klar til det seneste skud på stammen.

Bliv opdateret på alt om film lige her!

John Wick

Den tidligere lejemorder John Wick (Keanu Reeves) er i dyb sorg over sin store kærligheds alt for tidlige død, og han forsøger at finde et fast fodfæste i verden. Freden vil dog ikke indfinde sig, da sønnen af en østeuropæisk mafiaboss dræber hans hund og stjæler hans bil.

Forblændet af vrede indleder Wick et hævntogt mod mafiabossens søn og dræber alt og alle, der kommer på tværs. Filmen er fyldt med herlige og blodige actionscener, der er fremragende koreograferet. En simpel hævnhistorie udgør rammen om historien, og Keanu Reeves får lov at vise, at han fortsat er en af de førende actionstjerner. Navnlig diskotekscenen bør fremhæves, hvor den tunge bas fra højtalerne danner soundtracket og virkelig får pulsen op.

Den første film blev en moderat succes med en indtjening på 87 millioner dollars mod et budget på 40 millioner. Nok til at retfærdiggøre en efterfølger, og tak gud for det.

John Wick kan streames på Viaplay og C More.

John Wick: Chapter 2

Alt har en konsekvens, også for John Wick. Nu da hans hævn er fuldbyrdet, kommer fortiden og banker på. En lejemorder, der respekterede Wicks pension fra den blodige industri, de arbejder i, er nu kommet for at indkassere en gammel tjeneste, fra da Wick valgte at samle pistolen op i den første film.

I John Wick: Chapter 2 får vi lov til at se, hvordan Wick opererer med hele lejemorderorganisationens resurser til sin rådighed, og det går ikke stille for sig. Det bliver også en smule mere eksotisk. En stor del af filmen finder sted i Rom, hvor en virkelig fed actionscene udspiller sig i bl.a. katakomberne under den gamle by.

Læs også: Nye film på Netflix i marts 2022

Folkene bag vidste godt, at dette ville blive en længerevarende filmserie, så derfor bruger filmen en del tid på at bygge universet op og give det en vis mytologi. Efterfølgeren havde samme budget som den første film, men formåede at tjene hele 171 millioner dollars. Succesen tager til.

John Wick: Cahpter 2 kan streames på Viaplay, C More og Netflix.

John Wick 3: Parabellum

Efter sin beslutning i anden film er John Wick nu på flugt, uden resurser og en armé af lejemordere i hælene. Han indleder en verdensomspændende rejse med målet om endelig at finde en form for fred i tilværelsen. Den mission tager ham på en verdensomspændende rejse til bl.a. Marokko, Saharaørkenen og selvfølgelig gode gamle New York City, der er at finde i samtlige film.

Med en spilletid på to timer og 23 minutter er der nok at se til, og John Wick 3: Parabellum finder på endnu flere måder at højne actionen på. John Wick på hest igennem New Yorks gader, kamphunde med skudsikre veste på og meget mere.

Læs også: Nye film på Netflix i april 2022

Du får altså action for pengene, og budgettet til denne film fik et nøk op til 75 millioner dollars. Den tjente til gengæld 327 millioner dollars. Grunden til, at budgettet for de forskellige film nævnes i løbet af artiklen, er ikke kun for at påvise, hvor (forholdvis) lidt der skal til for at få en fed actionfilm. Det er også så, når vi siger, at den kommende fjerde film har et budget på 200 millioner dollars, at du kan forestille dig, hvor eksplosiv en affære det bliver.

John Wick 3: Parabellum kan lejes på Blockbuster, Viaplay og SF Anytime.

Læs også: Nye film på Netflix i januar 2023

Del artikel

Andre Film | Guides

Mest læste