Film | Guides

De 10 hedeste sexscener på film

Af
Thea Torp
3. juli 2024
de bedste sexscener på film
Keira Knightley og James McAvoy i 'Atonement' / Foto: PR

Del artikel

De kan enten gøre familieaftenerne foran skærmen fortrinligt akavede eller få hjertet til at slå lidt hurtigere. Vi har udvalgt 10 af de bedste sexscener på film, der hurtigt kan få temperaturen til at stige.

Der er næsten ikke noget værre end skuffelsen over, at to karakterer, man har heppet så længe på, endelig kysser hinanden i regnen, knapper skjorterne op så hurtigt, man skulle tro, de gjorde det på tid – og kameraet så langsomt panorerer væk til lyden af en eller anden sjæler, inden det hele fader til sort.

Man kunne argumentere for, at det er bedre at lade nogle ting blive i fantasien, men (gode) sexscener er vigtige for historien, fordi de kan være med til at sige virkelig meget om karaktererne. Deres længsler, sårbarhed, usikkerheder eller skæve fantasier.

Her er vores 10 bedste bud på virkelig gode sexscener.

1. Brokeback Mountain
2. The Notebook
3. Lust, Caution
4. I Am Love
5. Atonement
6. God’s Own Country
7. Secretary
8. Crash
9. The Piano
10. 365 Days

1. Brokeback Mountain (2005)

Brokeback Mountain viste, at de helt store film sagtens kunne handle om homoseksuelle mænd tilbage i 2005.

I Ang Lees film vogter de to cowboys Ennis (Heath Ledger) og Jack (Jake Gyllenhaal) får i Wyoming ved Brokeback Mountain i sommeren 1963. Mellem de mange tusinde får, elvene og grantræerne udvikler de langsomt en forbindelse til hinanden, der starter som et venskab, men ender som en stor kærlighed.

En nat med en lille skid på nægter Ennis først at komme ind i teltet til Jack. Han vil hellere fryse ude ved det slukne bål end bryde det kæmpestore tabu, at mænd ikke må være fysisk tæt på hinanden. Men Jack tør godt, og da de ender ved siden af hinanden i teltet, har de sex på en måde, der næsten minder om en slåskamp.

Scenen er egentlig fyldt med skam, med et besvær ved at være den, man er, men også et begær så voldsomt, at det kun kan stamme fra en stor, stor forelskelse.

Brokeback Mountain kan ses på Netflix.

2. The Notebook (2004)

Nick Cassavetes’ film om Noah (Ryan Gosling) og Allie (Rachel McAdams) er en af de allerstørste kærlighedshistorier.

Selv om Noah er en arbejderklassefyr og Allie en rigmandspige i 1940’erne, bliver de en sommer stormende forelskede. Men så bryder 2. Verdenskrig ud, og Noah bliver sendt til Europa.

Han skriver 365 breve til Allie, men ingen af dem når frem. Hendes mor gemmer dem, for hun synes ikke, Noah er god nok.

Langt senere opsøger Allie ham, de snakker høfligt med hinanden, tager på en lille hyggelig bådtur – og så begynder det at regne.

De finder ud af, at de har elsket hinanden i al den tid, der er gået, og da de endelig når op til Noahs hus, bærer Noah Allie gennem alle husets værelser, mens de kysser, som om de har haft lyst til det i årevis.

The Notebook kan ses på Max, Netflix og Viaplay.

3. Lust, Caution (2007)

Ang Lee har lavet nogle af de allerstørste kærlighedsfilm som Brokeback Mountain og Fornuft og følelse. I den erotiske thriller Lust, Caution fanges den unge kvinde Wang i et farligt spil, da hun bliver en del af modstandsbevægelsen i Hongkong Under 2. Verdenskrig, hvor landet er besat af japanske soldater.

Hendes opgave bliver at forføre den farlige og magtfulde Mr. Yee for at få oplysninger ud af ham. Han spilles af Tony Leung, vel sagtens Hongkongs svar på Mads Mikkelsen, der kan spille med en morders kølighed og en ung mands følsomhed på én gang.

Selv om de to forelsker sig i hinanden, er det altid med en vekslen mellem frygt og begær, som en slags dødedans de to imellem. Da de endelig har sex med hinanden, bliver det næsten voldeligt, som en spejling af, at det meget vel kan ende med døden for dem begge to.

Filmen blev i øvrigt forbudt i Kina på grund af dens mange eksplicitte sexscener.

Lust, Caution kan pt. ikke ses online.

4. I Am Love (2010)

Instruktøren Luca Guadagnino er kendt for at lave meget liderlige film. Call Me by Your Name var en lang, hed sommerfantasi, og i hans seneste Challengers er Zendaya i en kærlighedstrekant med både Mike Faist og Josh O’Connor.

I Am Love udkom inden Guadigninos store gennembrud. I den spiller Tilda Swinton den russiske husmor Emma gift med en italiensk rigmand (hun taler også italiensk!), der føler sig glemt i sit fine hjem, hvor tiden bare går, og børnene er ved at flytte hjemmefra.

Men da hendes søn bliver involveret i en restaurant, hvor vennen Antonio arbejder, bliver husmoren forelsket. Antonio er nemlig en talentfuld kok, og da han serverer en ret med rejer for hende, træder farver og lyset ind i Tilda Swintons ansigt igen.

De indleder en affære, og i et sommerhus, hvor Emma selvfølgelig laver mad, dufter til oliventræer og spiser favnfulde af hindbær, har de sex i græsset under en varm sol, blandt en masse blomster. Det er en sexscene, der er fyldt med livsglæde og liderlighed.

I Am Love kan ses på Filmstriben.

5. Atonement (2007)

I Atonement (da. Soning) spiller Keira Knightley den rige Cecilia, der er vokset op med den begavede arbejderdreng, Robbie Turner (James McAvoy), som hendes far har taget under sine vinger. De udvikler følelser for hinanden, men må undertrykke dem på grund af det store klasseskel.

Efter at Cecilia er sprunget i et springvand for at hente en vase, som Robbie er kommet til at vælte i det, og har stået drivende våd foran ham, kan han ikke holde det tilbage længere. Han skriver han to breve til hende. Det ene er en respektfuld kærlighedserklæring. Det andet den mere direkte ”I want to kiss your cunt”.

Ved et uheld er det sidstnævnte, han sender, og da han endelig møder op, blussende rød på slottet, er Cecilia iklædt en grøn silkekjole med så smuk en rygudskæring, at den er gået over i filmhistorien. Hun tager ham med ind på biblioteket, hvor de har sex.

Atonement kan købes eller lejes på Apple TV.

6. God’s Own Country (2017)

I God’s Own Country spiller Josh O’Connor den unge får-bonde Johnny i det meget landlige Yorkshire, der må overtage arbejdet på gården fra den misbilligende far og den lige så skuffede bedstemor, efter at faren har fået et slagtilfælde.

Aftenerne bruger Johnny på at drikke sig ned og have kold sex med fremmede mænd. Det hele virker modløst. Indtil Gheorghe, en rumænsk migrantarbejder, dukker op. Han skal hjælpe med lammesæsonen og er blød som de små væsner – og så er han tilmed så smuk, at Johnny bliver næsten arrig af det.

Først kommer de op at slås i mudderet i en tidlig morgentime. Det er en slåskamp som i Brokeback Mountain, men forskellen er bare, at Gheorghe kigger Johnny ind i øjnene med et åbent, sårbart blik, og i det ligger der i virkeligheden alt den ømhed, den ensomme, unge mand har brug for.

God’s Own Country kan ses på Filmstriben og Max.

7. Secretary (2002)

Secretary er en virkelig sød og sjov romcom, der handler om en ung sekretær, som forelsker sig i sin chef. Og, nå ja, så har de rimelig kompliceret BDSM-sex, der både involverer en pisk såvel som saddel, et stålrør og en helt masse kærlighed.

Maggie Gyllenhaal spiller den unge, forsigtige Lee. Faren er alkoholiker, moren er med på den, og selvværd såvel som selvtillid er fremmede lande for den unge, selvskadende kvinde. Da hun udskrives fra hospitalet, finder hun et job hos den ensomme advokat Mr. Grey (hvor er det nu, vi har hørt det før?), der spilles af James Spader.

Inden længe begynder Lee at blive straffet af Mr. Grey, når hun kommer til at lave stavefejl under diktat, men det viser sig at være præcis, hvad de begge har brug for. Filmen er næsten en lang sexscene, der behandler sine sårbare emner med humor og respekt.

Secretary kan ses på Filmstriben, Netflix og Prime.

8. Crash (1996)

Spænd sikkerhedsselen, for nu bliver det weird. Instruktøren David Cronenberg er kendt for sin eksplicitte bodyhorror, så når han laver en erotisk thriller, bliver det blodrødt. Crash fra 1996 handler om en gruppe mennesker, der tænder på biluheld.

James (James Spader) og Catherine (Deborah Kara Unger) lever i et åbent parforhold, men synes alligevel at kede sig lidt. Efter et voldsomt biluheld ender James på hospitalet, hvor han kommer i kontakt med en gruppe af biluheldsentusiaster, der mødes om at bolle i bilskrog eller køre biler ind i ting til stor nydelse.

I en scene har James sex med en kvinde, der er fyldt med store ar og bøjler omkring hele kroppen, som hun har fået på grund af biluheld. Scenen er ladet med morbid fascination og begær i en pærevælling, der minder om intet andet, man har set i en film.

Crash kan ses på Max.

9. The Piano (1993)

Kærlighedsfilmen the Piano handler om den stumme Ada (Holly Hunter), der i 1800-tallet rejser til New Zealand for at indgå i et arrangeret ægteskab med den rige Alisdair (Sam Neill).

I stedet for at tale spiller Ava piano. Men George (Harvey Keitel), en af Alisdairs arbejdere, er dybt fascineret af den tavse, stålfaste kvinde. Han får fat i hendes klaver, og hun kan få det tilbage ved at gøre ting for ham, en tangent ad gangen.

I en scene er de sammen i hans seng, måske den lille byttehandel er blevet et skalkeskjul for en egentlig fascination. Men imens står ægtemanden Alisdair og ser på gennem brædderne på Georges skur med et ansigt fyldt med både jalousi, men også en voyeuristisk lyst.

Instruktør Jane Campion viser det store menneskelige selvbedrag og kompleksiteten i seksualiteten. No wonder, hun fik en Guldpalme for sit trekantsdrama.

The Piano kan ses på Filmstriben.

10. 365 Days (2020)

Hvis du synes, Bridgerton var vild med empirekjoler og hed sex med hertuger, så forbered dig på Netflix’ film 365 Days. Nu er vi så tæt på porno, vi kan komme på en streamingplatform, der også har en afdeling for børn.

Businesskvinden Laura bliver kidnappet af den italienske hottie Massimo, der har lige så mange muskler, som han har penge. I den luksuskælder, han har indrettet til hende, skal hun bo i 365 dage, og hvis hun ikke bliver forelsket i ham inden da, vil han slippe hende fri.

I filmens vildeste sexscene spænder den italienske lækkerbisken Laura fast til en seng BDSM-style med så mange aggregater, at det ligner, han har tømt alle hylderne i Bauhaus. Og så kommer der en anden kvinde ind i rummet og giver ham et blowjob, mens de kigger hinanden i øjnene – altså Laura og Massimo.

Var der nogen, der sagde politisk korrekthed? Ikke Netflix!

365 Days samt efterfølgerne This Day og The Next 365 Days kan ses på Netflix.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Film | Guides