Film | Guides

Her kan du streame de Oscar-nominerede film 2024

Af
Signe Bjørg Granberg
26. januar 2024Opdateret 7. marts 2024
'Barbie'
'Barbie' blev sidste års helt store billetbasker i biograferne verden over og er nomineret til 8 Oscars / Foto: Warner Bros. Pictures

Del artikel

Årets Oscar-nomineringer er på plads, og mange af de nominerede film kan allerede nu ses på streaming i hjemmebiografen. Vi guider til, hvor du finder alle de fremragende film.

Oscaruddelingen 2024 er lige rundt om hjørnet, og derfor har vi støvsuget streamingtjenesterne og samlet en oversigt over, hvor du kan se flere af de Oscar-nominerede film.

Det er værd at bemærke, at nogle af filmene, bl.a. The Holdovers, Anatomy of a Fall og The Zone of Interest, stadig kan ses i biografen og derfor ikke er tilgængelige på streaming endnu, men langt de fleste af de nominerede film kan nydes hjemme på sofaen.

Her kan du se de Oscar-nominerede film:

Ridder Lykke

'Ridder Lykke'
Jens Jørgen Spottag og Leif Andre i den Oscar-nominerede danske kortfilm 'Ridder Lykke'
Foto: Jalabert Production og M&M Productions

Den danske Oscar-kandidat om sorg og sorgbearbejdelse, der er instrueret af Lasse Noer med Kim Magnusson som producer, er en fin og rørende lille filmperle.

Kan ses på TV 2 Play.

Ridder Lykke er nomineret for: Bedste kortfilm

Oppenheimer

Christopher Nolans episke storfilm med Cillian Murphy i rollen som atombombens fader, Robert Oppenheimer. Filmen er årets nominerings-topscorer med hele 13 nomineringer.

Kan lejes eller købes på bl.a. Blockbuster og kommer på SkyShowtime 21. marts.

Oppenheimer er nomineret for: Bedste film, bedste instruktør, bedste mandlige hovedrolle, bedste kvindelige birolle, bedste mandlige birolle, bedste klipning/redigering, bedste adapterede manuskript, bedste fotografering/cinematografi, bedste lyd, bedste produktionsdesign, bedste kostumedesign, bedste makeup og styling, bedste originalmusik.

Poor Things

'Poor Things'
Emma Stone som Bella Baxter i 'Poor Things'
Foto: Searchlight Pictures. © 2024 Searchlight Pictures All Rights Reserved.

Yorgos Lanthimos' vidunderligt mærkelige komediedrama med en storspillende Emma Stone som Bella Baxter, flankeret af Mark Ruffalo og Willem Dafoe.

Poor Things er nomineret for: Bedste film, bedste instruktør, bedste kvindelige hovedrolle, bedste mandlige birolle, bedste klipning/redigering, bedste adapterede manuskript, bedste fotografering/cinematografi, bedste produktionsdesign, bedste kostumedesign, bedste makeup og styling, bedste originalmusik.

Poor Things kommer 14. marts på Disney+.

Killers of the Flower Moon

Martin Scorsese er en yderst erfaren herre i Hollywood, og endnu en gang har han skabt et mesterværk af en historisk film med Lily Gladstone, Leonardo DiCaprio, og Robert De Niro på rollelisten.

Kan ses på Apple TV+.

Killers of the Flower Moon er nomineret for: Bedste film, bedste instruktør, bedste kvindelige hovedrolle, bedste mandlige birolle, bedste fotografering/cinematografi, bedste klipning/redigering, bedste kostumedesign, bedste originalsang, bedste originalmusik, bedste produktionsdesign.

Barbie

Sidste års største biografhit og en lyserød drøm af en film fra Greta Gerwig med Margot Robbie i titelrollen som Barbie og bl.a. Ryan Gosling og America Ferrera i et par stærke biroller.

Kan ses på HBO Max.

Barbie er nomineret for: Bedste film, bedste mandlige birolle, bedste kvindelige birolle, bedste originalsang (x2), bedste adapterede manuskript, bedste kostumedesign, bedste produktionsdesign.

Maestro

Bradley Cooper har både skrevet manuskript, instrueret og spiller hovedrollen i den smukke biopic om komponisten og dirigenten Leonard Bernstein. Carrey Mulligan spiller Bernsteins kone Felicia.

Kan ses på Netflix. (link fjernet)

Maestro er nomineret for: Bedste film, bedste mandlige hovedrolle, bedste kvindelige hovedrolle, bedste fotografering/cinematografi, bedste originalmanuskript, bedste lyd, bedste makeup og styling.

American Fiction

Cord Jeffersons humoristiske instruktørdebut, der udfordrer kulturens besættelse af at reducere mennesker til stereotyper med Jeffrey Wright i hovedrollen over for bl.a. Sterling K. Brown og Tracee Ellis Ross.

Kan ses på Prime Video fra 27. februar.

American Fiction er nomineret for: Bedste film, bedste mandlige hovedrolle, bedste mandlige birolle, bedste adapterede manuskript og bedste originalmusik.

Society of the Snow (Snefællesskabet)

Den stærke, spanske Netflix-film skildrer historien om den uruguayanske rugbyhold, der i 1972 styrede ned i Andesbjergene og måtte ty til kannibalisme for at overleve.

Kan ses på Netflix.

Snefællesskabet er nomineret for: Bedste internationale film og bedste makeup og styling.

Nyad

Det medrivende sportsdrama om den kvindelige elitesvømmer, der vil svømme fra Cuba til Florida, er baseret på virkelige begivenheder med Jodie Foster og Annette Bening i topform.

Kan ses på Netflix.

Nyad er nomineret for: Bedste kvindelige hovedrolle og bedste kvindelige birolle.

Napoleon

Ridley Scotts storstilede Napoleon-film med Joaquin Phoenix som den ærgerrige kejser, der var lige dårlig til både krig og kærlighed, er en visuelt smuk oplevelse.

Kan ses på Apple TV+.

Napoleon er nomineret for: Bedste visuelle effekter og bedste produktionsdesign.

The Creator

The Creator er den fascinerende historie om en verden, hvor en atombombe i Los Angeles, angiveligt affyret af en AI, har udløst en indædt og langsommelig krig mod al kunstig intelligens.

Kan ses på Disney+.

The Creator er nomineret for: Bedste visuelle effekter og bedste lyd.

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One

Tom Cruise og instruktør Christopher McQuarrie er i topform og leverer action i beundringsværdig høj klasse med den seneste Mission: Impossible-film.

Kan ses på SkyShowtime.

Mission: Impossible Dead Reckoning Part One er nomineret for: Bedste visuelle effekter og bedste lyd.

Rustin

Netflix-filmen om borgerrettighedsforkæmperen og arrangøren af marchen mod Washington er et solidt drama med en fremragende Colman Domingo i hovedrollen.

Kan ses på Netflix.

Rustin er nomineret for: Bedste mandlige hovedrolle.

Indiana Jones and the Dial of Destiny

Den nyeste Indiana Jones-film med Harrison Ford og Mads Mikkelsen byder på flot musik, hæsblæsende biljagter og masser af fan-service.

Kan ses på Disney+

Indiana Jones and the Dial of Destiny er nomineret for: Bedste originalmusik.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Film | Guides