Film | Guides

Vi Elsker anbefaler: 6 film, du skal se i januar 2023

AfDaniel Lindekilde Engberg
1. marts 2023
Ralph Fiennes i 'The Menu'
Ralph Fiennes i 'The Menu' / Foto: Eric Zachanowich/20th Century Studios/THA / Avalon / Foto: Eric Zachanowich/Ritzau Scanpix

Del artikel

Nyt år og ny måned betyder nye film. Vi Elsker Streaming giver vores bud på 6 film, du skal se i januar 2023.

Flere gode film rammer i denne måned diverse streamingtjenester, og vi har samlet vores bedste bud på dem, du skal bruge din tid på.

Bliv opdateret på alt om film lige her!

The Pale Blue Eye

Christian Bale indtager rollen som detektiven Augustus Landor i krimigyseren The Pale Blue Eye.

En ung kadet findes død, hængt i et træ, ved militærakademiet West Point i New York i år 1830. Det ligner umiddelbart et selvmord, men Landor mener, der er ugler i mosen. Dette bekræftes yderligere, eftersom nogen har skåret kadettens hjerte ud. Han samarbejder med de andre kadetter for at finde frem til sandheden bag den mistænkelige død.

Mørke og mystik hærger denne film, der dykker ned i det okkulte. Med ingen ringere end Edgar Allan Poe som detektiv Landors hjælper, lover det sandelig at blive en efterforskning, der går over i det makabre.

The Pale Blue Eye kan streames på Netflix fra 6. januar.

Læs også: De 25 bedste svenske film nogensinde

The Menu

Hvis du er til mad, gys og mørk humor, er The Menu sat sammen netop til dig.

En gruppe mennesker tager ud på en afsides privat ø for at nyde et eksklusivt måltid. Det er aldrig til at vide, hvad kokken Slowik (Ralph Fiennes) har i støbeskeen. Det viser sig dog at være en restaurantoplevelse uden sammenligning. Gæster forvandles hurtigt til ofre i, hvad der virker som et stort komplot.

En fornøjelig satire over Michelin-kogekunst, og det folk der mere end noget andet gerne vil blive set spise hos de udsøgte restauranter. Hvis du er sulten efter en mørk komedie, der giver eliten en ridse i lakken, så sørg for at bestille bord, og gør dig klar til et fornøjeligt måltid med The Menu.

The Menu kan streames på Disney+ fra 11. januar.

Pamela, A Love Story

'Pamela, A Love Story'
'Pamela, A Love Story'
Foto: Courtesy of Netflix

Hvis du har set serien Pam & Tommy, er du bekendt med en kaotisk del af historien om Pamela Andersons liv. Nu kommer hendes egen beretning.

I Pamela, A Love Story tager Pamela Anderson seeren igennem sit liv fra begyndelsen af sin karriere op til nutiden. De berygtede sex-optagelser med Tommy Lee, trommeslageren fra bandet Mötley Crue bliver også behandlet. Netop den hændelse var omdrejningspunktet for Pam & Tommy, som Pamela Anderson ikke var involveret i. Pamela har ikke meget tilovers for serien, som hun også kommer ind på i dokumentaren.

Et hudløst ærligt tilbageblik på livet af aktivisten, skuespillere, modellen og en af tidens største sexsymboler, Pamela Anderson.

Pamela, A Love Story kan streames på Netflix fra 31. januar.

Læs også: KICKOFF: De 5 bedste film om amerikansk fodbold

If These Walls Could Sing

Kom med bag kulisserne i det nok mest kendte optagelsesstudie i verden, Abbey Road, og oplev musikhistoriens vingesus i dokumentaren If These Walls Could Sing.

Instrueret af Mary McCartney, datter af Paul og Linda McCartney. Hør bl.a. musiklegenderne fortælle om studiets indflydelse over ni årtier, og hvordan det var instrument for tilblivelsen af flere af de mest hædrede albums og filmsoundtracks.

En fejring, ikke bare af studiet, men af selve musikken og dens udvikling gennem det seneste århundrede. Et 'must' for alle musikelskere verden over.

If These Walls Could Sing kan streames på Disney+ fra 6. januar.

Holy Spider

Baseret på de virkelige hændelser fra starten af årtusindet, hvor den iranske 'Jack the Ripper' hærgede byen Mashhad.

Journalisten Rahimi (Zar Amir-Ebrahimi) dykker ned i den kriminelle underverden i den hellige by Mashhad, hvor hun undersøger en række mord begået på prostituerede. Mordene er begået af den såkaldte 'Edderkoppemorder', der mener, at han renser verden for urenheder.

En grufuld fortælling, grufuldt fortalt. Holy Spider skyer ikke fra at vise det værste i mennesket. Zar Amir-Ebrahimi vandt prisen for bedste skuespillerinde ved filmfestivalen i Cannes, og filmen blev yderligere nomineret til en Palme d'Or, som er den største pris, festivalen uddeler.

Holy Spider kan købes fra 16 januar og lejes fra 23. januar på Blockbuster.

Læs også: 10 klassiske film fra 80’erne, vi ikke glemmer

Triangle of Sadness

Den anmelderroste satire fra sidste år gør endelig sin streamingdebut, selvom det foreløbig kun vil være muligt at købe den.

I Triangle of Sadness møder vi både herskab og tjenestefolk om bord på en luksusyacht. Bådens personale skal stryge de rige gæster med hårene og opfylde hvert eneste krav, de har, hvad end det kunne vise sig at være. Da en storm rammer båden, og besætning og gæster strander på en øde ø, ændrer forholdene sig hurtigt, da personalet er langt bedre udstyret til at kunne overleve i det fri.

Filmen brillerer med fantastiske skuespilspræstationer. Navnligt Woody Harrelson og Zlatko Buric gør sig bemærket her. Hvis du missede den i biografen, har du snart muligheden for at se den fra sofaens komfort.

Triangle of Sadness kan købes på Blockbuster fra d. 13. januar.

Del artikel

Andre Film | Guides