Film | Guides

Vi Elsker Serier anbefaler: 5 film, du skal se i december 2022

AfNina Ettrup
25. april 2023
'Glass Onion: A Knives Out Mystery'
'Glass Onion: A Knives Out Mystery' / Foto: Courtesy of Netflix © 2022.

Del artikel

Efter en lidt sløv november kommer der en december med knald på, og det tegner virkelig godt. Her er vores bud på 5 film, du skal se i december 2022.

Vi er dækket godt ind på film i alle genrer i denne måned. Alt fra hardcore drama over flyvende action til fortryllende animation og et skud sort komik. 2022 afsluttes med et brag, og her er de fem film, vi ser mest frem til i denne måned.

Bliv opdateret på alt om film lige her!

Emancipation

Will Smith er tilbage i sin første rolle efter sit livs optræden ved Oscar-showet tidligere i år. Her ses han i Emancipation som slaven Peter.

Peter bliver fjernet fra sin kone og børn for at blive sendt andetsteds i Louisianas sumpe. Igennem filmen prøver han ihærdigt at finde hjem til sin familie. Hans ejere sætter en stor jagt i gang for at fange ham, men slaveejerne er ikke den eneste fare på vejen. Louisianas sumpe er et hårdt landskab, og det er ikke alle dyr, der frygter mennesker.

På trods af at Will Smith ikke må deltage i Oscar-ceremonien de næste 10 år, har det ikke stoppet snakken om en nominering for bedste mandelige hovedrolle for Emancipation.

Emancipation kan streames på Apple TV+ fra 9. december.

Pinocchio

Pinocchio er den nyeste film fra instruktøren Guillermo del Toro, og som et friskt pust er den udelukkende lavet med stop motion-animation.

Med del Toro ved roret og en absolut stjernespækket rolleliste får fortællingen om drengen af træ nyt liv. Denne film er også en musical, hvilket måske kan lede tankerne hen på Disney-versionen, men denne film er helt sin egen.

Vores anmelder så den i biografen og gav filmen de meget eftertragtede fulde seks hjerter, så der er nok at glæde sig til, hvis du spørger os.

Pinocchio kan streames på Netflix fra 9. december.

Læs også: 10 film, du skal se i juleferien

Top Gun: Maverick

Tom Cruise er tilbage i rollen som Pete 'Maverick' Mitchell i filmen Top Gun: Maverick, som er en af de største biografsucceser i verdenshistorien og med længder den største i 2022.

Maverick, der nu er flyinstruktør på Top Gun-programmet, får et nyt kuld elever. I en tid, hvor ubemandede droner bliver mere almindelige, skal Maverick tage det nye hold piloter på en mission, der vil kræve alt, hvad de har at byde på.

Udført næsten udelukkende med stunts og minimalt computerarbejde er filmen en præstation i sig selv i forhold til, hvad det er muligt at filme.

Hvis du var en af dem, der missede Top Gun: Maverick i biffen, får du snar mulighed for at opleve den. Hvis du så den i biografen, kan man altid tage endnu en svingom.

Top Gun: Maverick kan streames på SkyShowtime fra 22. december.

Læs også: Brad Pitts 6 bedste film og 2, der ramte helt ved siden af

Glass Onion: A Knives Out Mystery

Daniel Craig trækker endnu en gang i tøjet som detektiven Benoit Blanc i Rian Johnsons efterfølger til sin populære whodunnit-film Knives Out.

Milliardæren Miles Bron (Edward Norton) inviterer en håndfuld venner ud til sin private ø i Grækenland for at deltage i en mordmysterieleg. Som begivenhederne udfolder sig, viser det sig dog at være alt andet end en leg, og Benoit Black (der ikke kun blev inviteret for at deltage i weekendens festligheder) må igen bruge sine evner til at finde morderen.

Med en ny rolleliste af mere farverige personer end sidst, et drys komik og et mysterium, alle kan gætte med på, står Glass Onion: A Knives Out Mystery til at blive en yderst underholdende filmaften.

Glass Onion: A Knives Out Mystery kan streames på Netflix fra 23. december.

White Noise

I den nye sorte komedie White Noise, baseret på Don DeLillos bog fra 1985 af samme navn, prøver Jack Gladney (Adam Drive) og hans kone Babette (Greta Gerwig) at undgå en regulær katastrofe.

Da en lastbil kører ind i et tog, forårsager den en eksplosion. Uheldigvis bliver alle kemikalierne, som toget fragtede, slynget op i luften. Jack må derfor fragte sin familie i sikkerhed. Det viser sig dog at være noget besværligt, da hele lokalsamfundet er gået fuldstændig i panik.

Med kompetente kræfter både foran og bag kameraet ser White Noise ud til at blive en til tilfredstillende afslutning på filmåret.

White Noise kan streames på Netflix fra 30. december.

Læs også: 5 film og serier du altid kan se

Del artikel

Andre Film | Guides