Film | Guides

Vi Elsker Serier anbefaler: 5 film, du skal se i februar 2023

AfDaniel Lindekilde Engberg
1. februar 2023
Justice Smith og Julianne Moore i ‘Sharper’
Justice Smith og Julianne Moore i ‘Sharper’ / Foto: Apple TV+

Del artikel

Denne februar byder på lidt af hvert. Fra relevante dokumentarer over klassiske romantiske komedier til noir-thrillere.

Det er et alsidigt filmudvalg, der er på programmet i denne måned, og med et væld af store navne, der optræder i dem. Her er 5 film, du skal holde øje med i denne måned.

Bliv opdateret på alt om film lige her!

All That Breathes

All That Breathes får sin streamingpremiere i Danmark, og timingen kunne ikke være bedre, da den for nylig blev nomineret til en Oscar for bedste dokumentar. Den er også nomineret til den britiske BAFTA-uddeling i samme kategori.

All That Breathes følger to brøder I Indiens hovedstad, New Dehli, der driver et fuglehospital og har dedikeret deres liv til at redde de små bevingede væsner. Det er ikke en nem opgave i en af verdens mest tætbefolkede byer, hvor den store mængde forurening fra gamle biler, og det tætte sammenfald af mennesker og dyr gør det besværligt for de små fugle at overleve.

Gennem denne forholdsvis simple og ligetil historie får man indblik i denne storbys økologiske og sociale gradvise kollaps.

All That Breathes har premiere 8. februar på HBO Max.

Somebody I Used to Know

I Somebody I Used to Know tager arbejdsnarkomanen Ally (Alison Brie) tilbage til byen, hun voksede op i, efter at hendes arbejdsliv led et hårdt slag.

Tilværelsen bliver dog lidt sødere, da hun støder på sin gamle flamme Sean (Jay Ellis). Hun begynder at overveje, hvordan livet ville se ud, hvis de var blevet sammen. Den forestilling ramler hurtigt sammen, når Ally finder ud af, at Sean skal giftes med den mere kreative frie ånd Cassidy (Kiersey Clemons). Cassidy minder Ally om den person, hun plejede at være, og måske er det ikke for sent at tage et opgør med sig selv.

Læs også: Årets top-10: De bedste film fra 2022

Filmen er instrueret af Dave Franco, der også har skrevet manuskriptet sammen med Alison Brie. For fans af serien Community er der også en lille sammenkomst at se frem til, da Brie kommer til at spille overfor Danny Pudi, der i Community selvfølgelig spillede Abed.

Somebody I Used to Know har premiere 10. februar på Prime Video.

Your Place or Mine

Det nyeste skud fra Netflix’ til deres samling af romantiske komedier er Your Place or Mine. De har hevet de store kanoner ind og fået Reese Witherspoon og Ashton Kutcher i hovedrollerne.

Debbie (Reese Witherspoon) og Peter (Ashton Kutcher) bor i hver deres ende af landet, og selvom deres første møde startede som et engangsknald, har de formået at forblive venner i 20 år. Debbie føler sig lidt fastlåst i sit travle liv, så Peter foreslår, at de bytter hjem for en stund. Ved at bytte plads lærer de både ting om sig selv og hinanden.

Læs også: Vi Elsker Serier anbefaler: 5 film, du skal se i marts 2023

Your Place or Mine giver en start- til midt-2000’erne romantisk komedie-følelse, og med de to stjerner i hovedrollerne folder denne følelse sig ud i fuldt flor.

Your Place or Mine har premiere 10. februar på Netflix.

Sharper

New York Citys høje og lave sociale lag har noget tilfældes. De vil alle sammen have mere. I Sharper prøver forskellige svindlere alle at få overhånden, men ingen er, som de ser ud til i denne noir-thriller.

I det store spil om penge, ambition, lyst og jalousi er der flere tabere end vindere, og tillid er ikke en valuta, der er i høj kurs. Fra de høje skyskrabere til slummen i Queens viser Sharper, at der er hemmeligheder over det hele og tager publikum med på en rutsjebanetur af afsløringer.

Sharper har en storslået rolleliste med bl.a det nye stjerneskud Briana Middleton, Julianne Moore, Sebastian Stan, Justice Smith og John Lithgow i de bærende roller. Om ikke andet, så er filmen et kig værd bare for dem.

Sharper har premiere 17. februar på Apple TV+.

We Have a Ghost

Christopher Landon, instruktøren bag gyserkomedierne Happy Death Day og Freaky, er tilbage med filmen We Have a Ghost.

Læs også: Bliv klar til premieren på ‘John Wick 4’ – Her kan du se de første 3 film

Da familien Presley flytter til en ny by, får de nogle skæve blikke fra lokalbefolkningen. Det viser sig, at huset de er flyttet ind i er notorisk kendt for at være hjemsøgt. En nat finder den yngste i familien, Fulton (Niles Fitch), ud af, at rygterne er sande, da han støder på spøgelset Ernest (David Harbour).

Ernest bliver en internetsensation natten over, og af mystiske årsager bliver CIA involveret, da Fulton og Ernest prøver at finde ud af, hvad der førte til hans død. Ud over David Harbour medvirker andre store navne som Anthony Mackie, Tig Notaro og Jennifer Coolidge også.

We Have a Ghost har premiere 24. februar på Netflix.

Del artikel

Andre Film | Guides

Mest læste