Film | Guides

Vi Elsker Streaming anbefaler: 5 film, du skal se i marts 2023

AfDaniel Lindekilde Engberg
25. april 2023
Nikita Efremov og Taron Egerton i ‘Tetris’
Nikita Efremov og Taron Egerton i ‘Tetris’ / Foto: Apple TV+

Del artikel

Denne marts byder på lidt af hvert på filmfronten. Vi har alt fra grusomt gys til biografiske film og en efterfølger til en elsket serie.

Det er en ny måned i filmens land med både originaltitler og gensyn med gamle venner. Her er fem film, Vi Elsker Streaming anbefaler i marts måned.

Bliv opdateret på alt om film lige her!

Smile

Der er nyt på gyserfronten, hvis man er til det, med filmen Smile. Filmen blev et stort hit i biograferne med en indtjening på over 200 millioner dollars med et budget på 'kun' 17 millioner dollars.

I Smile følger vi psykiateren Rose Cotter, der efter at have se sin patient slå sig selv ihjel på grusom maner begynder at få de hallucinationer, som patienten led af. En overvældende rædsel lægger sig over Rose og følger hende, hvorend hun går hen.

Traileren bringer mindelser om den japanske gyserfilm The Ring, hvor en forbandelse går på tur, og når først man har fået den, ved du, hvor længe du har tilbage at leve i.

Smile har premiere på SkyShowtime 22. marts.

Luther: The Fallen Sun

Idris Elba er tilbage i sin ikoniske rolle som strømeren på kanten, John Luther. Vi så ham sidst i 2019, hvor serien kørte på sin femte sæson. Denne gang bliver det dog i filmform, at han endnu en gang pryder vores skærme.

En sadistisk morder terroriserer London, og John Luther ser sig selv som manden, der skal stoppe ham. Det eneste problem er, at Luther selv sidder i fængsel, men det kan der hurtigt laves om på. Efter at have brudt ud af fængslet går jagten i gang. Her taler vi ikke kun om Luthers jagt på galningen, der spilles af den altid fornøjelige Andy Serkis, men også politiets jagt efter Luther.

Læs også: De 5 bedste bud på Bond

En klassisk kamp mod tiden er altid en god opskrift på spænding. Det er skaberen af Luther, Neil Cross, der står bag manuskriptet til denne film, som han også har gjort ved næsten samtlige afsnit af den originale serie. Instruktøren er Jaime Payne, der instruerede hele femte sæson af serien, så det er folk, der har styr på universet og karakteren, der står bag, hvilket altid er et godt tegn.

Luther: The Fallen Sun har premiere på Netflix 10. marts.

Munch

Den norske kunstner Edvard Munch er gået over i historien som en af kunsthistoriens største stjerner, og med god grund. Hans ekspressionistiske værker er kendt verden over, mens hans personlige livshistorie må siges ikke at være kendt i lige så høj grad.

Derfor kommer filmen Munch nu og retter op på dette. I Munch portrætterer hele fire forskellige skuespillere kunstneren i nogle af de mest afgørende perioder af hans liv. Den første store forelskelse, hans nederlag efter en overvældende mængde af kritik over sine værker, tiden på en nerveklinik i København og til sidst en kamp om at redde sin kunst fra nazisterne under 2. Verdenskrig.

Læs også: Vi Elsker Streaming anbefaler: 5 film, du skal se i november 2022

Så tag med, og oplev historiens vingesus igennem en af Nordens, hvis ikke verdens største kunstnere. Selvom det er en hovedsageligt norsk rolleliste, sniger vores egen Jesper Christensen sig ind som doktor Daniel Jacobsen, der behandler Edvard Munch under hans ophold i København.

Munch har premiere på Viaplay 24. marts.

Tetris

Historien bag en af de vildeste videospilshistorier får nyt liv i filmen Tetris på Apple TV+. Vi kender alle spillet, hvor vi skal have de horisontale linjer udfyldt, så de forsvinder, bare for at lave nye linjer ud i uendeligheden.

Historien bag spillet er en af de mere utrolige. At forsøge at gengive det i korte træk her virker dumdristigt. Lad os bare sige, at det er en historie med action, store juridiske kampe, geopolitiske problemer og personligt drama. Alt sammen over de fire brikker, der stables.

Hvis du kan lide film som The Founder, The Social Network og The Big Short, er Tetris lige film for dig.

Tetris har premiere på Apple TV+ 31. marts.

Den, der lever stille

Den storsælgende autobiografi Den, der lever stille fra Leonora Christina Skov kommer langt om længe i filmform.

I Den, der lever stille følger vi forfatteren Leonora, der mister kontakten til sin familie efter en slem opvækst i en dysfunktionel familie, hvor hun er blevet talt ned til af sin familie ved hver en lejlighed. Da Leonora finder ud af at hendes mor er havnet på hospice på landsdækkende tv, bliver hun suget tilbage i familiens liv og alt det, hun har prøvet at glemme, kommer langsomt op til overfladen. Som minderne og følelserne vælter ind over Leonora, begynder hun at tvivle på, hvad der er fantasi, og hvad der virkelighed.

Læs også: Vi Elsker Streaming anbefaler: 5 film, du skal se i februar 2023

Puk Grasten, der har skrevet og instrueret filmen, har fået den fulde velsignelse fra Leonora Christina Skov, og det bliver yderst spændende at se det endelige resultat.

Den, der lever stille har premiere i landets biografer 30. marts.

Del artikel

Andre Film | Guides