Film | Nyheder

Ali Abbasis nye film 'The Apprentice' med Sebastian Stan som Donald Trump kan vinde Guldpalmen i Cannes

Af
Signe Bjørg Granberg
11. april 2024
'The Apprentice'
Jeremy Strong og Sebastian Stan spiller hovedrollerne i Ali Abbasis nye film 'The Apprentice' / Foto: The Apprentice_© APPRENTICE PRODUCTIONS ONTARIO INC._PROFILE PRODUCTIONS 2 APS_TAILORED FILMS LTD. 2023

Del artikel

Den canadisk-dansk-irske co-produktion skildrer Donald Trumps unge år og er udtaget til hovedkonkurrencen på årets Cannes Film Festival.

Det er kun to år siden, at den dansk-iranske instruktør, Ali Abbasi, dystede med filmen Holy Spider i hovedkonkurrencen på Cannes-filmfestivalen.

I dag blev det så offentliggjort, at hans nye film, The Apprentice, kan vinde Guldpalmen i år. Filmen er blandt andet oppe imod den danske film, Pigen med nålen, der også er udtaget i hovedkonkurrencen.

The Apprentice skildrer en ung Donald Trumps vej til magten gennem en djævelsk pagt med den indflydelsesrige højrefløjsadvokat og politiske problemknuser Roy Cohn. Donald Trump bliver spillet af Emmy- og Golden Globe-nominerede Sebastian Stan (Pam & Tommy), og Roy Cohn bliver spillet af Jeremy Strong (Succession).

Filmens manuskript er skrevet af journalist og manuskriptforfatter, Gabriel Shermann, som har dækket begge Donald Trumps valgkampe og har skrevet og produceret den amerikanske tv-serie The Loudest Voice om Roger Ailes.

Der er flere danske navne bag kameraet, først og fremmest producer fra Profile Pictures, Jacob Jarek, der har haft et mangeårigt samarbejde med Ali Abbasi. Derudover er Kasper Tuxen filmens fotograf og Olivia Neergard-Holm og Oliver Bugge Coutté har klippet filmen.

The Apprentice får verdenspremiere på årets Cannes Film Festival, der løber af stablen mellem 14-25. maj. Filmen forventes at få dansk biografpremiere senere på året.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omDramaPolitikDansk

Andre Film | Nyheder

Mest læste