Film | Nyheder

'Pigen med nålen' med Vic Carmen Sonne og Trine Dyrholm er udtaget til hovedkonkurrencen i Cannes

Af
Signe Bjørg Granberg
11. april 2024Opdateret 13. maj 2024
'Pigen med nålen'
Vic Carmen Sonne spiller hovedrollen over for Trine Dyrholm i den nye danske film 'Pigen med nålen' / Foto: Lukasz Bak

Del artikel

Den nye danske film om Dagmar Overbye, som fra 1913 og syv år frem dræbte en lang række spædbørn født uden for ægteskab, skal dyste om Guldpalmen ved dette års Cannes Film Festival. Se første klip fra filmen her.

Den danske film, Pigen med nålen, er blevet udtaget til den prestigefyldte filmfestival i Cannes, hvor den skal dyste i hovedkonkurrencen.

Filmen har Vic Carmen Sonne i rollen som den unge fabriksarbejder, Karoline, der kæmper for at overleve i København i tiden lige efter 1. Verdenskrig.

Da hun bliver arbejdsløs, forladt og gravid, møder hun Dagmar, spillet af Trine Dyrholm – en karismatisk kvinde, der driver et undergrundsadoptionsbureau, hvor hun hjælper mødre med at finde plejefamilier til deres uønskede børn.

Karoline har ikke andre steder at tage hen og derfor påtager hun sig rollen som amme, og der opstår en stærk forbindelse mellem de to kvinder. Men Karolines verden går i stykker, da den chokerende sandhed går op for hende.

'Pigen med nålen'
Trine Dyrholm spiller Dagmar Overbye i den nye danske film 'Pigen med nålen'
Foto: Lukasz Bak

Det er forfatterparret Magnus von Horn og Line Langebek, der sammen skrevet manuskriptet, der bygger på historien om Dagmar Overbye, som fra 1913 og syv år frem dræbte en lang række spædbørn født uden for ægteskab. Filmen er instrueret af Magnus von Horn .

Foruden Carmen Sonne og Dyrholm medvirker også Besir Zeciri, Joachim Fjelstrup, Tessa Hoder, Benedikte Hansen og Søren Sætter-Lassen.

Filmfestivalen i Cannes løber af stablen fra 14-25. maj 2024. Filmen forventes at få dansk biografpremiere i efteråret.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Film | Nyheder

Mest læste