Film | Nyheder

Bodil Jørgensen modtager årets hæderspris ved Svend Filmdage 2024

Af
Signe Bjørg Granberg
6. juni 2024
Bodil Jørgensen
Bodil Jørgensen modtager årets hæderspris ved SVEND Prisen og SVEND Filmdage 2024 / Foto: Les Kaner

Del artikel

SVEND – Hele Danmarks Filmpris hylder i år skuespiller Bodil Jørgensen for mere end tre årtiers enestående præstationer i dansk film, tv og teater.

Sidste år var det Susanne Bier, der løb med årets hæderspris ved SVEND Filmdage, og i år er turen så kommet til en anden af den danske film-, tv- og teaterindustris helt store personligheder, nemlig skuespiller Bodil Jørgensen.

SVEND Filmdage afvikles i år fra 23. august til den 29. august i Svendborg, og flere arrangementer vil have Bodil Jørgensen i fokus.

Ved SVEND Prisens 20-års jubilæumsshow, der finder sted 29. august i Krøyers Have, bliver hædersprisen uddelt, så vel som otte andre priser, der hylder de bedste præstationer inden for film, serier og skuespil fra det forgangne år.

Klaus Hansen, der er formand for SVEND Filmdage, fortæller, at det bl.a. er Bodil Jørgensens evne til at mestre både det underspillede psykologiske, det rørende og det store drama, der gør hende helt unik:

Der er ikke det medie, som Bodil Jørgensen ikke har udfoldet sig igennem. Bodil Jørgensens filmkarriere startede med en birolle i Lars von Triers Idioterne, en rolle der gav hende sine første Bodil- og Robertpriser. Siden da har vi set hende i et utal af film – bl.a. Fruen på Hamre, Hvidstengruppen, De forbandede år og ikke mindst i tv-serierne Riget og senest Badehotellet (...) Bodil Jørgensen kan alt det, der skal til, for at levere kvalificeret underholdning til publikum. Hun fylder altid sine roller helt ud til kanten – hun mestrer det underspillede psykologiske, det rørende og det store drama.

Programmet til dette års SVEND Filmdage opdateres løbende her.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Film | Nyheder