Film | Nyheder

Danske Per Fly er klar med nyt politisk drama med Mikael Persbrandt

Af
Signe Bjørg Granberg
7. februar 2024
'Hammerskjöld'
Mikael Persbrandt spiller hovedrollen i den nye Per Fly-film om Dag Hammerskjöld / Foto: Nordisk Film

Del artikel

Manden bag trilogien 'Bænken', 'Arven' og 'Drabet' er snart klar med endnu en storfilm, og denne gang handler det om den verdensberømte diplomat Dag Hammarskjöld. Se den nye trailer her.

Det er efterhånden en del år siden, Per Fly sidst var aktuel med en spillefilm, men nu barsler den anerkendte, danske instruktør endelig med et nyt stort drama.

Flys kommende film handler om den verdensberømte diplomat, Dag Hammarskjöld, spillet af den svenske skuespiller, Mikael Persbrandt (Hævnen, Riget Exodus).

Filmen udspiller sig i 1961, hvor svenske Dag Hammarskjöld kun har et år tilbage på posten som FN’s generalsekretær. Især Congo kommer til at spille en stor rolle for Hammarskjöld, da han påtager sig den nærmest umulige opgave at formidle fred i landet.

Ikke blot er filmen et politisk drama om den berømte diplomat, men også et nært indblik i mennesket bag politikeren.

Foruden Persbrandt i den altoverskyggende hovedrolle kan man også opleve blandt andre Thure Lindhardt, Francis Chouler, Cian Barry og Caspar Phillipson.

Hammarskjöld får biografpremiere 18. april.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Film | Nyheder

Mest læste