Serier | Nyheder

Netflix annoncerer spændende ny dansk krimiserie

Af
Claus Nygaard Petersen
5. december 2023
Reservatet
Per Fly og Ingeborg Topsøe er klar med en ny Netflix-krimiserie / Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann / Netflix

Del artikel

Per Fly og Ingeborg Topsøe er sammen med folkene bag 'Den som dræber – Fanget i mørket' og 'Speak No Evil' blandt de kreative kræfter på den nye danske krimiserie, 'Reservatet'.

Bedst som man troede, at Netflix var færdig med at investere i nyt dansk indhold, annoncerer de en ny dansk krimiserie.

Serien, der indtil videre bærer titlen Reservatet, handler om en ung filippinsk au pairs forsvinden.

Vi befinder os i et velhaverkvarter, og naboen Cecilie er overbevist om, at der er sket en forbrydelse. Det flyder med rygter i au pair-miljøet, så Cecilie sætter sig for at komme til bunds i mysteriet sammen med sin egen au pair, Angel.

Hos politiet vægter en forsvunden udlænding dog ikke tungt på prioriteringslisten, og den nyudklækkede efterforsker, Alicia, står rimelig alene med sagen.

Derfor indleder hun et samarbejde med Cecilie og Angel, hvor hemmeligheder åbenbarer sig bag hvert et hjørne.

Bag Reservatet finder vi to af Danmarks mest profilerede filmskabere i form af konceptualiserende instruktør, Per Fly (Bænken, Arven, Drabet) og hovedforfatter, Ingeborg Topsøe (gangsterdramaet Kød & Blod med Sidse Babett Knudsen).

Begge lægger op til, at det bliver en neglebidende, spændende krimithriller, hvor der er fokus på et nyt miljø i dansk film- og serie-kontekst:

- I denne serie gør vi en relativt lukket verden tilgængelig og åbner op for et hidtil uset miljø blandt filippinske au pairs i Danmark. Publikum bliver indhyllet i en spændende thriller, og alle kommer under mistanke, når vi undersøger, hvad der ligger til grund for en ung au pairs forsvinden, fortæller konceptualiserende instruktør Per Fly.

Hovedforfatter Ingeborg Topsøe uddyber, hvilke temaer serien vil gå i dybden med, samt hendes personlige forhold til au pairs:

- Jeg har altid været fascineret af dynamikkerne og magtbalancen i familien. I Reservatet er de dynamikker sat på spidsen, fordi klasse, køn og etnicitet er en synlig del af hverdagen i de hjem, vi følger. Jeg er selv opvokset med au pairs, og det er et fascinerende paradoks, når vi udliciterer omsorgen og intimiteten i et hjem til en ansat – og samtidig insisterer på, at de er en ‘del af familien’. Det er dette paradoks, som Rubys forsvinden blotlægger, og som serien langsomt dissekerer,” siger hovedforfatter Ingeborg Topsøe om serien, som endnu ikke er gået i optagelser.

Serien produceredes af Claudia Saginario for Uma Film, og derudover er Ina Bruhn (Den som dræber – Fanget af mørket) og Mads Tafdrup (En forfærdelig kvinde, Speak No Evil) episodeforfattere på krimiserien.

Reservatet er berammet til at udkomme i seks afsnit à 45 minutters varighed hver, men seriens premieredato er endnu ukendt.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omNetflixKrimi

Andre Serier | Nyheder

Mest læste