Film | Nyheder

Første lumre og morsomme kig på Bille Augusts 'Ehrengard: Forførelsens kunst' er lige landet - Se klippet her

Af
Daniel Lindekilde Engberg
28. juni 2023
Ehrengard Netflix
Sidse Babett Knudsen som storhertuginden i 'Ehrengard: Forførelsens kunst' / Foto: Christian Geisnæs/Netflix

Del artikel

Netflix viser en lumsk scene fra Bille Augusts adaption af Karen Blixen-bogen Ehrengard med Mikkel Boe Følsgaard og Sidse Babett Knudsen.

I eventyrriget Babenhausen hyres den unge ekspert i kærlighed, hr. Cazotte (Mikkel Boe Følsgaard) hyret af en lumsk storhertuginde (Sidse Babett Knudsen), der har brug for hjælp til at få en arving til tronen.

Cazotte tager dermed den generte kronprins Lothar (Emil Aron Dorph) under sin vinge, og underviser ham i at forhøre det modsatte køn samtidig med, at han prøver samtidig at finde en passende prinsesse til ham.

Planen går dog ikke helt som ventet. Der kommer en arving, jovist, men udenfor ægteskab. Kongefamilien må derfor søge tilflugt på Rosenbad-slottet. Interne rivaler i kongefamilien prøver at komme til bunds i hvad der foregår med den arving. Alt imens forelsker Cazotte sig i hofdamen Ehrengard (Alice Esther Bier Zandén), og indser at han måske ikke er den helt store Casanova alligevel.

Se scenen

Det er den prominente instruktør Bille August, der står bag film og serier som Lykke-Per, Pagten og Pelle Erobreren, der står bag Ehrengard: Forførelsens Kunst. Har har også fået fornem hjælp med at lave filmen. Hendes Majestæt Dronning Margrethe II har nemlig stået for filmens scenografi og kostumer.

Ehrengard: Forførelsens Kunst har premiere på Netflix d. 14. september.

Del artikel

Andre Film | Nyheder