Film | Nyheder

Kom med til royal gallapremiere på Bille Augusts nye film 'Ehrengard – forførelsens kunst'

Af
Signe Bjørg Granberg
7. september 2023
ehrengard gallapremiere
Sidse Babett Knudsen, Mikkel Boe Følsgaard og Alice Bier Zandén til gallapremieren på 'Ehrengard' / Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann, Netflix

Del artikel

I går var der gallapremiere på den nye Netflix-komedie med Sidse Babett Knudsen, Mikkel Boe Følsgaard og Alice Bier Zandén. H.M. Dronningen har skabt filmens kostumer og var med til premieren
gallapremiere
De tre hovedroller, H.M. Dronningen og Bille August på den røde løber
Foto: Louise Due

Det mondæne Moltkes palæ i København lagde i går aftes rammer til gallapremieren på den nye Netflix-film Ehrengard – forførelsens kunst.

Filmen er baseret på Karen Blixens bog, Ehrengard, og er instrueret af en af Danmarks største instruktører, Bille August. Desuden er det selveste Hendes Majestæt Dronningen, der har stået for filmens scenografi og kostumer, og det var derfor under enorm mediebevågenhed, at gallapremieren på den nye film fandt sted.

Ikke blot deltog H.M. Dronningen selv i premieren, ledsaget af Kronprinsesse Mary, men også et stort opbud af kendte fra den danske film- og underholdningsbranche havde fundet vej til Moltkes palæ i dagens anledning.

Det samme havde de medvirkende i filmen, der bl.a. tæller Sidse Babett Knudsen, Mikkel Boe Følsgaard, Alice Bier Zandén (datter af Susanne Bier), Jacob Lohmann, Sara-Marie Maltha, Emilie Koppel og Emil Aron Dorph.

Sidse Babett og Mikkel Boe Følsgaard genforenes

Ehrengard
Mikkel Boe Følsgaard og Sidse Babett Knudsen i 'Ehrengard'
Foto: Christian Geisnæs / Netflix

I Ehrengard - forførelsens kunst spiller Sidse Babett Knudsen storhertuginden af Babenhausen, som hyrer den selvudnævnte kærlighedsekspert Hr. Cazotte, spillet af Mikkel Boe Følsgaard, til at hjælpe hende med at sikre en arving til tronen.

Det er ikke første gang, de to skuespillere står overfor hinanden, eftersom de også spillede sammen i 4. sæson af Borgen. Og det var et glædeligt gensyn, fortalte Mikkel Boe Følsgaard:

– Ligesom i Borgen var det en rigtig fed oplevelse at spille overfor Sidse. Jeg følte lidt, at vi fortsatte i samme spor på en eller anden måde. Vi fandt jo på Borgen en god måde at arbejde sammen på, og det prøvede vi at tage med videre her.

Sidse Babett havde det på samme måde som Følsgaard, også selv om der er tale om to meget forskellige projekter, og Ehrengard er meget mere komedie. Skuespilleren lægger ikke skjul på, at hun holder meget af komediegenren:

– Jeg elsker komedie. Det er sådan en stor urglæde, jeg har omkring det. Det var ret fantastisk at lave noget komedie med sådan en erfaren gammel ræv som Bille August, som bare har en meget præcis næse for, hvornår man er inden for skiven, og hvornår vi er uden for, så det var virkelig dejligt.

Eventyrlige og humoristiske forviklinger

Ehrengard
Jacob Lohmann og Sara-Marie Maltha som de to skurke i 'Ehrengard'
Foto: Christian Geisnæs, Netflix

Ehrengard – forførelsens kunst er en slags genrehybrid, der kombinerer kostumedrama og komedie, tilsat lidt eventyrstemning. Der er både forviklinger, rænkespil, helt(inder) og skurke.

Filmens mest entydige skurke bliver spillet af Sara-Marie Maltha og Jacob Lohmann, og de har begge været meget begejstrede for at medvirke. Jacob Lohmann fortæller om sin karakter, at den skiller sig meget ud fra hans tidligere roller:

– Jeg har lavet en masse ting, hvor jeg har været indadvendt, introvert og barsk, og derfor var det sjovt, at der bare var fuld hammer på denne gang med mimikken og alting. Det var dejligt bare at kunne slå sig løs, og så havde man en mester som Bille, der lige kunne holde tøjlerne på én, hvis det stak af.

Ehrengard
Alice Bier Zandén i titelrollen som 'Ehrengard'
Foto: Jan Pallesen, Netflix

Hvis Maltha og Lohmann er skurkene, er Alice Bier Zandén filmens heltinde i titelrollen som Ehrengard. Måske er det de færreste, der kender den unge Bier Zandén allerede, men som navnet antyder, er hun ikke helt fremmed for filmverdenen. Hendes mor er nemlig ingen ringere end den danske filminstruktør, Susanne Bier.

Alice Bier Zandén er glad og stolt over filmen, hvor hun får lov at spille feministisk heltinde:

– Det har været super blæret at spille Ehrengard, som er en mega sej karakter. Meget sejere end jeg er personligt – hun er jo sådan en superheltekarakter. Så det har bare været fantastisk!

H.M. Dronningen har sans for detaljen

Ehrengard gallapremiere
Birgitte Hjort Sørensen var aftenens værtinde og interviewede H.M. Dronningen og Bille August på scenen
Foto: Valdemar Ren, Netflix

Alle som én, der har arbejdet på og med filmen, roser H.M. Dronningen for hendes arbejde med scenografi og kostumer. Både Sidse Sabett Knudsen og Sara-Marie Maltha nævner Dronningens sans for detaljen og store historiske viden. Som Sara-Marie Maltha siger, kan man vise Dronningen et billede af en kjole, hvorefter hun med det samme ved, hvor den er fra.

– Hun er simpelthen så vidende omkring alt, der hedder kunst, historie og kjoler. Hun er samtidig rigtig god til at komme med karakterinput, og hun kunne se, hvad det gjorde ved karakteren at have de specifikke kostumer og kjoler på.

Foruden kostumer har H.M. Dronningen også været med til at lave scenografi til filmen, og under gallapremieren havde gæsterne mulighed for at se flere af de dekoupager, scenografien er skabt ud fra.

Ehrengard Dronningens dekoupager
H.M. Dronningens dekoupager til 'Ehrengard'
Foto: Nikolaj Thaning Rentzmann, Netflix

Ehrengard - forførelsens kunst får premiere14. september på Netflix.

Del artikel

Andre Film | Nyheder

Mest læste