Film | Nyheder

Manden bag ungdomsserierne 'Salsa' og 'Drenge' laver sin første spillefilm – her er, hvad den handler om

Af
Daniel Lindekilde Engberg
24. august 2023
Anna Lehrmann som Lilja i 'Kontra'
Anna Lehrmann som Lilja i 'Kontra' / Foto: Jesper Christensen

Del artikel

Den kommende film 'Kontra' af Jonas Risvig tager fat det at være ung i gymnasiet – med al den glæde, sorg og drama, der hører med.

Jonas Risvig er siden sin starten af sin karriere i 2015 gået hen og blev en af Danmarks autoriteter, når det kommer til ungdomsserier. Han står bl.a. bag serierne Drenge, Salsa, Centrum og ZUSA. Nu er tiden kommet til at rykke videre til spillefilm. Den første hedder Kontra og tager fat på velkendte temaer, man efterhånden forventer sig af Risvig.

Vi følger de to piger, Fanny (Andrea Hjejle) og Lilja (Anna Lehrmann). De går i gymnasiet, og som så mange andre drømmer de om at være blandt de mest populære. Det står dog klart for dem, at de må ændre sig selv (kun en smule selvfølgelig), hvis de skal gøre sig nogle forhåbninger om at hænge ud med de seje.

Sex, fester og et bragende socialt liv venter på dem, men alt har sin pris. Der er meget at jonglere, når man er ung, og hvis man ikke passer på, er det en selv, man taber på gulvet.

Jonas Risvig er både instruktør og manuskriptforfatter på filmen og har talt med over 100 unge om alt det, de går og bærer rundt på, både på stort og småt. Målet er, at filmen skal føles så autentisk som muligt og give et ærligt indblik, i fiktive rammer, på ungdommen i dag.

Risvig selv er ikke sky for at tale filmen op og fortæller "Kontra bliver kulminationen på alle de serier, jeg har skabt, samtidig med at det bliver et nyt kapitel for mig som instruktør".

Kontra får premiere i biograferne 19. september 2024.

De første billeder

https://imgix.vielskerserier.dk/2023-08-24/foto-jesper-christensen.jpg
Anna Lehrmann som Lilja i 'Kontra'
Foto: Jesper Christensen
https://imgix.vielskerserier.dk/2023-08-24/foto-jesper-christensen1.jpg
Anna Lehrmann som Lilja i 'Kontra'
Foto: Jesper Christensen
Kontra Jonas Risvig film
Instruktøren Jonas Risvig (Midte) med sine to hovedroller Andrea Hjejle (Venstre) og Anna Lehrmann (Højre)
Foto: Kristine Pedersen

Del artikel

Andre Film | Nyheder

Mest læste