Film | Nyheder

Nyt intenst dansk drama på vej. Se den første teasertrailer til 'Synkefri'

Af
Louise Due
17. august 2023
synkefri trailer
Sylvester Byder i hovedrollen som Henrik i 'Synkefri' / Foto:

Del artikel

'Synkefri' er en filmatisering af virkelige begivenheder, der fandt sted i 1981, hvor den såkaldt synkefri redningsbåd RF2 forliste, og ni mænd på tragisk vis mistede livet.

Den danske filminstruktør Christian Andersen har i fællesskab med den tidligere Oscar-vinder bag filmen Der er en yndig mand, Martin Strange-Hansen, skrevet manuskriptet til dramaet Synkefri. Filmen skildrer en ulykke, der fandt sted i Hirtshals i 1981. En ulykke, der har haft stor personlig betydning for instruktør Christian Andersens forståelse af tab, sorg og håb, da hans egen mor mistede sin daværende mand i tragedien.

Fortællingen sætter fokus på kampen for retfærdighed, og den trussel, som sorgen udgør i splittelsen af en familie. Her kan du se den første teasertrailer for filmen, der får premiere 30 november i år.

Se teaseren her

Der er flere kendte danske skuespillere med i filmen, hvis formål er at skabe en hyldest til ulykkens frivillige redningsfolk. Johanne Louise Schmidt, Sofie Torp, Iben Dormer og Esben Dalgaard er blot nogle af de danske talenter, som medvirker i dramaet.

Derudover er det også muligt at opleve stortalentet Sylvester Byder, kendt fra bl.a. Erna i krig og De forbandende år. Han spiller hovedrollen som Henrik, sønnen til styrmanden, der sætter sig for at efterforske ulykkens egentlige årsag, og for at rense sin fars navn.

Synkefri er produceret af Wasabi Film og en del af Biografklub Danmark.

Del artikel

Læs mere omDrama

Andre Film | Nyheder

Mest læste