Film | Nyheder

Renée Toft Simonsens bog 'Børnene fra Sølvgade' bliver filmatiseret af Mehdi Avaz

Af
Signe Bjørg Granberg
28. september 2023
Børnene fra Sølvgade
Holdet bag den nye, danske familiefilm 'Børnene fra Sølvgade' / Foto: Peter Gramstrup

Del artikel

Den nye familiefilm 'Børnene fra Sølvgade' er en farverig og eventyrlig fortælling med bl.a. Anders W. Berthelsen, Jakob Fauerby og Ditte Hansen på rollelisten. Filmens titelsang er skrevet af Thomas Helmig.

Mehdi Avaz bragede i 2017 igennem med filmen Mens vi lever, og siden har han føjet såvel Kollision, Toscana og senest A Beautiful Life til CV'et.

Den næste film fra hans hånd bliver Børnene fra Sølvgade, der er baseret på bogen af samme navn af Rene Toft Simonsen fra 2019. Simonsen har også skrevet filmens manuskript.

Børnene fra Sølvgade handler om 11-årige Katinka, der bor alene med sine tre søskende, Tristan på 15, Kirk på 9 og Petra på 6 i en lejlighed på Sølvgade. Her kan de helt selv bestemme, hvad de må og ikke må, og sådan har det været, lige siden deres mor på mystisk vis forsvandt for et år siden.

Men da deres altid fraværende forældre begynder at vække mistanke hos skoleinspektøren, Hr. Moth, lægger de fire søskende en snedig plan for at undgå at blive opdaget og sendt på børnehjem: De vil ansætte en hushjælp. Valget falder på Miss Nelly fra Vollsmose – en mandlig hushjælp i nederdel og høje hæle – og det ændrer planen fuldstændig!

I de bærende roller som de fire forældreløse børn finder man talenterne Ida Skelbæk-Knudsen, Alfred Nordhøj Kann, Amelia Ahmad Abdullatif og Alfred Rivera, og de flankeres af stærke navne som Anders W. Berthelsen, Jakob Fauerby, Ditte Hansen, Dick Kaysø, Kirsten Lehfeldt og Lars Ranthe.

Filmen har netop startet optagelserne og får biografpremiere i efterårsferien 2024.

Del artikel

Læs mere omFilmDansk

Andre Film | Nyheder