Film | Nyheder

Se traileren for Lone Scherfigs nye film 'Pigen der fortalte film'

Af
Signe Bjørg Granberg
8. marts 2024
'Pigen der fortalte film'
Lone Scherfig har instrueret det nye spansksprogede drama 'Pigen der fortalte film' / Foto: Scanbox

Del artikel

En af dansk films største instruktører, Lone Scherfig, har instrueret det nye chilenske drama, baseret på Hernán Rivera Leteliers roman. Se traileren og den danske premieredato her.

Pigen der fortalte film (The Movie Teller) er en spansk, fransk og chilensk co-produktion, baseret på Hernán Rivera Leteliers anmelderroste og selvbiografiske roman af samme navn. Det er danske Lone Scherfig, der har instrueret filmen.

Handlingen udspiller sig i en afsides minelandsby i Chiles Atacama-ørken, hvor den unge Maria bor med sine forældre og tre søskende. Familien knokler for at få tingene til at hænge sammen, og hverdagen rummer ikke mange glæder. Der er dog ét sted, hvor magien lever: I den lokale biograf.

Men efter at en eksplosion i minen forandrer familiens liv, har de nu kun råd til at sende ét familiemedlem i biografen, og eftersom Maria udviser et talent som historiefortæller, får hun til opgave at se filmene for derefter at genfortælle dem for familien.

På rollelisten finder man bl.a. Daniel Brühl (Inglorious Basterds) og Berénice Bejo (The Artist).

Pigen der fortalte film fik verdenspremiere sidste år på Toronto Film Festival, og man kan se den i de danske biografer fra 2. maj 2024.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Læs mere omDanskHistorieDrama

Andre Film | Nyheder

Mest læste