Serier | Nyheder

Lone Scherfigs TV 2-serie 'Dag & nat' vender tilbage med to nye hovedroller

Af
Signe Bjørg Granberg
8. november 2023
'Dag & nat'
Den nye sæson af 'Dag & nat' byder på både gamle og nye ansigter på rollelisten / Foto: Henrik Ohsten / TV 2

Del artikel

Den nye sæson af det succesfulde hospitalsdrama 'Dag & nat' skifter fokus fra fødegangen til livet på børneafdelingen. Serien er netop gået i optagelse med et væld af store navne på rollelisten.

For nylig kårede vi Lone Scherfigs danske dramaserie Dag & nat til en af de bedste serier på TV 2 Play, og nu har TV 2 så bekræftet, at der kommer endnu en sæson af serien.

Anden sæson vender tilbage til supersygehuset to år efter, vi forlod fødegangen, og følger personalet og deres daglige arbejde på børneafdelingen. Som I første sæson er der dog også fokus på deres indbyrdes relationer og private udfordringer, og hvert afsnit fortæller afsluttede historier om de patienter, der bliver indlagt på afdelingen.

Patienterne er i denne sæson primært børn, men hvert barn har mindst én af sine forældre med sig, så serien bliver også en skildring af forældreskab, og hvad det kan indebære af kærlighed, afmagt, glæder og bekymringer.

De to nye hovedroller som overlægen Linda og psykologen Lasse spilles af Ann Eleonora Jørgensen og Anders W. Berthelsen.

'Dag & nat' sæson 2
De to nye hovedroller spilles af Anders W. Berthelsen og Ann Eleonora Jørgensen
Foto: Henrik Ohsten / TV 2

Blandt de andre nye navne i denne sæson finder man Joachim Fjelstrup, Jens Jørn Spottag, Soheil Bavi, Osvald Windfeld og Mathilde Lundberg, og så er der gensyn med både Katrine Greis-Rosenthal, Pål Sverre Hagen, Nicolai Jørgensen, Charlotte Munck, Mette Horn, Afshin Firouzi og Zelma Lewerissa.

Lone Scherfig fortæller om den nye sæson, at hun gerne vil belyse, betrygge og bevæge seerne og hylde de mennesker, der hver dag arbejder på hospitaler:

-De mennesker, der arbejder på landets børneafdelinger, står hver dag med et kæmpe ansvar. De er et forbilledligt eksempel på noget af det bedste og mest næstekærlige, vores samfund kan mønstre, og serien er en hyldest til dem.

Anden sæson af Dag & nat kommer til at bestå af otte afsnit og forventes at få premiere på TV 2 Play og TV 2 i 2024/2025.

Del artikel

Andre Serier | Nyheder