Film | Nyheder

Skuespiller Marijana Jankovic debuterer som spillefilminstruktør med nyt stjernespækket drama

Af
Signe Bjørg Granberg
20. maj 2024
'Hjem'
Det stærke skuespillerhold sammen med instruktør Marijana Jankovic / Foto: Andreas Bastiansen

Del artikel

Den nye film 'Hjem' har store navne som Trine Dyrholm, Lene Maria Christensen, Claes Bang, Jesper Christensen, Dejan Cukic og Zlatko Buric på rollelisten.

Den danske skuespiller Marijana Jankovic er kendt fra film som Mødregruppen og Ditte & Louise samt serierne Fred til lands og Dag og Nat. I 2018 debuterede hun som instruktør med den prisbelønnede kortfilm, Maja, som hun selv skrev, instruerede og medvirkede i.

Hjem er hendes debut som spillefilmsinstruktør, og hun står også bag filmens manuskript sammen med Bo Hr. Hansen og Babak Vakili.

'Hjem'
Den danske skuespiller Marijana Jankovic springer ud som spillefilminstruktør med den nye film 'Hjem'
Foto: Andreas Bastiansen

Filmen tager sin begyndelse i 1991, på et tidspunkt, hvor hele Balkanregionen er i opløsning. Tilskyndet af hele situationen rejser den 6-årige Maja sammen med sine forældre til Danmark og efterlader sine to ældre brødre derhjemme med løfte om en snarlig genforening.

Men mødet med det forjættede land, Danmark, bliver en hård prøve for den lille familie og ikke mindst for Maja, som undrende ser på, hvordan hendes forældre desperat forsøger at tilpasse sig en helt ny verden med dens sære regler og traditioner.

Mange år senere er hun blevet en succesfuld kunstner i Danmark, men bag succesen bærer hun på en splittelse mellem glæde, sorg og taknemmelighed over det liv, hun har fået og de valg og ofre som hendes forældre har truffet og betalt, for at hun kunne udleve en sorgløs og bekymringsløs barndom – men alt har som bekendt sin pris.

På rollelisten finder man et stærkt hold af både danske og serbiske skuespillere med Dejan Cukic og Nada Sargin som forældrene Marko og Vera, der flytter familien til Danmark. Med Zlatko Buric som onklen Laza og med bl.a. Trine Dyrholm, Claes Bang, Jesper Christensen, Lene Maria Christensen, Kirsten Lehfeldt, Nikolo Kojo, Olga Odanovic og Branislav Trifunovic i de øvrige roller.

Hjem produceres af Mads-August Hertz for Nordisk Film Production. Filmen forventes at få premiere i 2025.

Vil du lytte til Vi Elsker Serier? Så lyt til vores podcast 'Det, vi elsker', hvor vi en gang om ugen dykker ned i de største nyheder fra kulturens verden. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Del artikel

Andre Film | Nyheder

Mest læste